Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Naboural řidičku v protisměru. Tvrdil, že mu vlétl obrovský hmyz do oka

Hmyz může být někdy velmi otravný. Zvlášť v takové chvíli, kdy se musíme soustředit na úplně jinou věc, která si žádá naší plnou pozornost. Třeba na řízení automobilu. A právě jeden takový otravný hmyzák údajně zapříčil nehodu na Liberecku. Bylo to tak ale opravdu?

K nehodě, za kterou mohl údajně zástupce hmyzí říše, došlo nedaleko Frýdlantu. Tehdy vjel sedmasedmdesátiletý řidič v zatáčce do protisměru. „Proti v tu dobu jela řidička, která sice na řidiče v protisměru zareagovala snížením rychlosti, střetu ale nedokázala zabránit,“ popsal mluvčí Vojtěch Robovský.

Došlo tak k nehodě. Na místo byli přivoláni záchranáři, kteří z místa transportovali do nemocnice právě šestatřicetiletou řidičku. Ta totiž při nárazu utrpěla vážná zranění. „Řidič popsal policistům jako příčinu vyjetí do protisměru velký hmyz, který mu údajně okýnkem vlétl do auta a narazil mu do oka,“ uvedl Robovský.

To mu mělo způsobit rozostřené vidění. No, tomu by se snad dalo uvěřit. Jenže tu pár věcí nehrálo. Třeba to, že záchranářům o tomto „napadení“ hmyzem neřekl. A to, že se jedná nejspíše o výmysl, si potvrdili i policisté, kteří na místě ohledali havarované vozidlo. „Řidič sice tvrdil, že mu do auta vlétl hmyz okýnkem, jenže obě okýnka měl zavřená,“ vysvětlil mluvčí.

Zřejmě tak muž do protisměru vjel kvůli nepřizpůsobení rychlosti. Dechová zkouška byla u obou řidičů negativní. Škoda, která při střetu dvou osobáků vznikla, byla odhadnuta na 150 tisíc korun. Muž je nyní obviněn ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví, za ten by si mohl posedět za mřížemi šest měsíců až čtyři roky.

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, Frýdlantsko, hmyz, havárie, Liberecký kraj, Frýdlant

Naboural řidičku v protisměru. Tvrdil, že mu vlétl obrovský hmyz do oka  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.