Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Osvobozený Luděk Nečesaný skončil v nemocnici. Chce mít čas na osobní věcí

Včera osvobodil soud exředitele Krajské nemocnice v Liberci Luďka Nečesaného. Ten v posledních měsících zastával v nemocnici funkci náměstka. Na konci června ale skončil. Chce se údajně věnovat svým osobním záležitostem.

V liberecké nemocnici skončil Luděk Nečesaný, který byl včera nepravomocně osvobozen v korupční kauze. Bývalý generální ředitel krajské nemocnice řekl, že chce hlavně vyřešit své osobní záležitosti. Poslední půl rok v nemocnici působil na pozici náměstka pro řízení zdravotní péče. Po dohodě tento post opustil k poslednímu červnu.

„Hlavní důvod je ten, že chci mít teď plno energie, času a prostoru, abych dokončil vše mimo nemocnici,“ řekl. Nečesaný byl v čele liberecké nemocnice od roku 2007 do konce roku 2010 a poté od poloviny roku 2013 do konce roku 2018. Dál o toto místo neusiloval a i před půl rokem jako důvod uváděl, že se potřebuje soustředit na vyřešení osobních problémů.

Nečesaný nevylučuje, že se do liberecké nemocnice v budoucnu ještě vrátí. „S generálním ředitelem (Richardem Lukášem) jsem na nějaké spolupráci do budoucna domluven. Na druhou stranu si myslím, že i přes dnešní rozsudek případ nekončí. A vzhledem k tomu, že se pomaličku připravuje a finalizuje žádost na odškodnění našeho syna, tak teď se potřebuji všemu tomu věnovat,“ uvedl.

Nečesaný čelí obvinění, že jako ředitel nemocnice dostával úplatky od zdravotnických firem v letech 2009 a 2010. Podle obžaloby měl přes firmu své manželky získat 23 milionů korun. Soud ho dnes sice osvobodil, státní zástupce si ale podal odvolání. Syn Nečesaného, který byl obžalován z pokusu vraždy kadeřnice v Hořicích na Jičínsku, se letos dočkal po letech pravomocného osvobozujícího verdiktu. Předtím ho hradecký soud dvakrát poslal ve vězení, na svobodu se pokaždé dostal díky zásahu Nejvyššího soudu. Nečesaný je přesvědčen, že jeho obvinění v korupční kauze souvisí s tím, jakým způsobem bojoval za osvobození svého syna.

Nečesaný chce na volné noze zůstat minimálně několik měsíců. „Právě proto, že chci mít čas a klid řešit své osobní věci a dotáhnout je do konce, tak o žádném dalším angažmá neuvažuji,“ řekl. Současný stav liberecké nemocnice považuje za stabilní. „Funguje velmi dobře a může pokračovat dál i beze mě,“ dodal.

Autoři

Štítky nemocnice, Nečesaný, soud, exředitel, Luděk Nečesaný, Krajská nemocnice Liberec

Osvobozený Luděk Nečesaný skončil v nemocnici. Chce mít čas na osobní věcí  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.