Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté dopadli zloděje, který měl na triku krádež salámů, kuřat i karibského rumu

Policistům se podařilo dopadnout mladého zlodějíčka, který má na triku hned pět krádeží v Jablonci a Liberci. Pachatel se zaměřoval hlavně na potraviny, při posledním pokusu mu to ale neprošlo.

Když začali policisté rozplétat případ krádeží, postupně je stopy zavedly ke třiadvacetiletému mladíkovi. Ten si za poslední měsíce přišel na pěkný lup. „První krádeže se dopustil mladík v prodejně v centru města v Jablonci. Mezi produkty, které mohl rychle zpeněžit, si vybral různé šišky salámů, párků a několik balení slaniny. Během pár minut skončilo zboží v útrobách batohu,“ komentoval mluvčí Vojtěch Robovský.

Způsobil tak škodu přes čtyři tisíce korun. Odvaha tomuhle zlodějíčkovi vážně nechyběla. Protože už o pár minut později byl v prodejně zase a tentokrát si odnesl šest kuřat a šestatřicet balení pečeně. I tentokrát prošel okolo pokladen a přišel si tak na zboží v hodnotě více než tři tisíce korun.

„V polovině června zamířil mladý muž do Liberce, kde z prodejny odcizil jedenáct lahví karibského rumu. I zde využil svůj nezaměnitelný batoh. Způsobil škodu bezmála pět a půl tisíce korun​,“ uvedl Robovský. A protože byl opravdu otrlý, i do tohoto obchodu se o chvilku později vrátil a do batohu naskládal i zbylých devět lahví rumu.

Při posledním pokusu, kdy se pokoušel na začátku července ukrást instantní kávu v jednom obchodním domě v Liberci ho ale chytla ostraha. A policisté zjistili, že jim na služebně skončil opravdu zkušený lapka. Ten způsobil celkovou škodu přes 18 tisíc korun. Nyní je mladík obviněn z přečinu krádež spáchaný jako pokračující trestný čin. Za mřížemi by mohl strávit až dva roky.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky zloděj, policie, krimi, Liberec, Jablonec, krádež, rum, batoh

Policisté dopadli zloděje, který měl na triku krádež salámů, kuřat i karibského rumu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.