Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Hasiči zachraňovali kobylu, která uvízla v bahně

Hasiči nezasahují jen u požárů nebo dopravních nehod. Často zachraňují vedle lidských životů i ty zvířecí. Třeba jako v tomto případě, kdy vyjeli k záchraně koně.

Včera večer kolem šesté hodiny dostali hasiči oznámení o kobyle, která uvízla v bažinatém terénu v Raspenavě. „Na místo vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči z Raspenavy a liberečtí lezci,“ uvedla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Velkým pomocníkem byla pro hasiče speciální záchranná síť, kterou používají od roku 2015. „Tehdy ji jako první v celé republice získali od sdružení EDUvet.cz,“ vysvětlovala Štrauchová. Od té doby jim pomohla v mnoha případech.

A pomohla i tentokrát. Hasiči museli kobylu vyprostit pomocí sítě, popruhů a zemědělského nakladače. Naštěstí se ji podařilo zvednout a dostat na slámovou podestýlku. „Po celou dobu zásahu spolupracovali hasiči také s přivolaným veterinářem,“ dodala mluvčí. Podle informací byla kobyla po záchraně vysílená, ale neměla žádná viditelná poranění. 

Foto HZS LK

Štítky hasiči, kobyla, Raspenava, klisna

FOTO: Hasiči zachraňovali kobylu, která uvízla v bahně  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.