Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zmizí ze Soukeňáku známý stánek? Na jeho místě by mohl být strom

Být či nebýt? Řeč je o starém známém stánku, který na Soukeňáku stojí. . . no už nějaký ten pátek. Město Liberec se nyní pídí po názoru místních, jestli tu má zůstat nebo zmizet.

Na oficiálním facebookovém profilu zveřejnilo dnes město Liberec anketu týkající se právě známého stánku. „Máme zachovat stánek na Soukenném náměstí, nebo na jeho místě vysadit vzrostlý listnatý strom (např. platan javorolistý) Jak to vidíte vy?,“ ptá se vedení města.

Po pár hodinách je zatím názor celkem jasný. Přes 80 procent hlasujících je pro zasazení stromu. Anketa ale potrvá ještě 21 dní, tak se všechno může změnit. Pátrat po obecném názoru na Facebooku se ale některým Liberečákům příčí. „Lidé na Facebooku nejsou reprezentativní vzorek občanů. Asi nemusím psát, že každý může mít několik profilů a ovlivnit takovou anketu je strašně jednoduché. Takovéhle rozhodnutí zkrátka nemá vzniknout na sociálních sítích, ale v diskusi na nějaké úrovni, do které se zapojí odborníci i zástupci veřejnosti,“ komentoval anketu Ondra.

Město ale reagovalo, že se nejedná o anketu, jejíž výsledek by byl závazný. „Však nepíšeme, že výsledek ankety bude závazný a o těchto otázkách se vedou diskuze na několika úrovních, přesně jak píšete ve druhé větě,“ konstatovalo vedení Liberce. Město tak může využít anketu k nasbírání podnětů a různých nápadů občanů. Celé téma bude údajně projednávat na několika rovinách a samozřejmě i s městským architektem.

Mezi nápady, jak tento prostor využít nebo oživit, už padl třeba návrh na opětovné vybudování veřejných toalet, zkrášlení místa nějakou moderní instalací nebo třeba vystavění kašny. Podle některých Liberečáků by navíc místo jednoho stromů potřeboval Soukeňák a okolí daleko více zeleně. „Jeden strom, jako že JEDEN??????? Asi vtip, že. Centrum potřebuje celý park a ne jeden ubohej strom na betonovém hnusném plácku,“ napsala Dana. 

Zatím v anketě hlasovalo 1 100 lidí, svůj hlas můžete přidat i vy.

Foto MML

Štítky Soukeňák, Soukenné náměstí, stánek, strom, anketa, Liberec, Facebook

Zmizí ze Soukeňáku známý stánek? Na jeho místě by mohl být strom  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.