Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Sedl za volant pod vlivem, policisté si ho všimli, protože nesvítil

Tohohle řidiče objevili policisté vlastně náhodou. Kdyby na sebe neupozornil tím, že nesvítí, možná by mu prošlo i to, že za volant usedl pod vlivem.

Když se řidič vydal na konci července i se svým vozem značky Multicar, pravděpodobně kvůli podroušenému stavu zapomněl rozsvítit světla. To se mu ale stalo osudným. Právě kvůli světlům si ho totiž všimla policejní hlídka. „Ta si v obci Pertoltice kolem půl jedné všimla projíždějícího vozidla, které nemělo rozsvícené potkávací světla,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Policisté se rozhodli řidiče zkontrolovat. Naštěstí s jeho zastavením nebyl žádný problém. Samotná kontrola dokladů probíhala bez problémů, ale policisty přes nos udeřil alkoholový odér, který se z auta linul. „Alkohol u řidiče potvrdila dechová zkouška. Naměřená hodnota činila dvě promile,“ komentovala Šrýtrová.

Proti výsledku nemělo smysl zapírat, muž se tak přiznal, že před jízdou vypil nějakého toho panáčka a pivko. Je jasné, že v jízdě už nepokračoval, a navíc mu policisté zadrželi řidičák. „Muž je nyní podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který by mohl strávit ve vězení i rok,“ dodala mluvčí.

Foto Jan Luxík

Štítky kontrola, alkohol, Multicar

Sedl za volant pod vlivem, policisté si ho všimli, protože nesvítil  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.