Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Výměna horkovodů se posunuje k ulici 1. máje a prodejně Billa

V Liberci v těchto dnech pokračuje projekt GreenNet. Výměna parovodů v ulici U Nisy je téměř u konce. Stavební práce se tak přesunou do ulic 1. máje a Na Rybníčku.

Z koryta Nisy tak konečně zmizí trubky parovodu. „Na toto čekalo město čtyřicet let. Naše řeka bude nově mnohem hezčí,“ komentuje náměstek primátora Jiří Šolc. Navíc opadne extrémní povodňové riziko.

Od dnešního dne bude kvůli stavebním pracím uzavřena křižovatka ulic Matoušova, Na Rybníčku a 1. máje. Řidiči tak musí využít objízdnou trasu ulicemi Františkovská a Vaňurova. „Rezidentům bude umožněn omezený příjezd,“ informuje mluvčí města Jana Kodymová.

Samozřejmě bude umožněn i průjezd jednotkám IZS a obsluze zdejších objektů. „Pěší se přes překop v ulici 1. máje dostanou přes provizorní přemostění,“ říká Kodymová. S překopem ulice 1. máje začne Teplárna v pondělí. Uzavírka by podle předpokladů měla trvat do 23. srpna. „Od konce srpna by měla být lokalita Na Rybníčku i ulice 1. máje opět plně průjezdná pro městskou hromadnou dopravu i ostatní řidiče,“ dodává náměstek.

Foto Luboš Vrabec

Štítky horkovod, Rybníček, rekonstrukce, Liberec, Billa, Svátek práce, Lužická Nisa, Jiří Šolc

Výměna horkovodů se posunuje k ulici 1. máje a prodejně Billa  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.