Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dětská skupina v Hrádku umožňuje maminkám pracovat, letos navíc zlevní na polovinu

V Hrádku již rok funguje dětská skupinka Šneček. Ta je v tomto případě určena dětem od dvou do tří let. Díky tomu mohou mladé maminky navštěvovat zaměstnání.

„Díky dětské skupině Šneček mohou maminky i v raném věku ratolestí navštěvovat zaměstnání, i když třeba jen na zkrácený úvazek,“ komentuje za Hrádek nad Nisou Roman Sedláček.

Sice i dětská skupina má nyní prázdniny, v září ale opět ožije. Letos navíc bude pro rodiče levnější, a to o polovinu. „Díky aktivitě paní ředitelky Mateřské školy Liberecká, při které toto zařízení funguje, a Městskému úřadu se podařilo získat dotaci z Operačního programu zaměstnanosti,“ říká Sedláček.

Další tři roky by tak měsíční platby za služby dětské skupiny měly být místo dvou tisíc jeden tisíc korun. Dětské skupiny jsou jednou ze služeb péče o děti předškolního věku. Umožňují pravidelnou péči o děti ve věku od jednoho roku až do zahájení povinné školní docházky.

Foto Město Hrádek nad Nisou

Štítky dětská skupina, Hrádek, děti, Hrádek nad Nisou, Roman Sedláček

Dětská skupina v Hrádku umožňuje maminkám pracovat, letos navíc zlevní na polovinu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.