Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberecká zoo se připojí k oslavám Mezinárodního dne supů

V sobotu se můžete v liberecké zoo těšit na speciální program spojený s Mezinárodním dnem supů. Ten upozorní na zajímavosti ze života těchto dravců i na jejich úbytek.

Cílem akce je nejen oslavit den těchto ptáků ale také upozornit na jejich rapidní úbytek. „Jednou z největších hrozeb pro supy je otrava karbofuranem. Ačkoli je v EU zakázán, umírají na otravu tímto jeden tisíce supů i další zvířata,“ komentovala mluvčí ZOO Barbara Tesařová. Stejně tak často doplácí na diclofenac, který se používá k léčbě skotu.

Liberecká zoo se dlouhodobě podílí i na repatriaci orlosupa bradatého. Díky tomuto projektu se podařilo do volné přírody vypustit už 13 mláďat tohoto supa.

Sobota tak bude dnem věnovaným právě tomuto ohroženému druhu. V liberecké zoo se nachází hned 4 druhy. „Ve své kolekci má liberecká zoo supa hnědého, mrchožravého, himalájského a supa kapucína,“ informovala Tesařová.

V rámci oslav se mohou návštěvníci těšit jednak na tematický vědomostní kvíz, který najdou v areálu či na projekci dokumentárních filmů v ZooKINĚ. Navíc proběhne od 14 hodin jedinečná beseda a setkání s ošetřovatele dravých ptáků u voliéry supů himalájských.

Foto Zoo Liberec

Štítky sup, zoo, Liberec, mezinárodní den supů, Evropská unie, slavnost

Liberecká zoo se připojí k oslavám Mezinárodního dne supů  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.