Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Prorazil kolo o výmol, je viník město, nebo řidič? Zatím není jasno

Bouřlivou debatu rozpoutal v posledních dnech na sociálních sítích příspěvek řidiče, který se svým osobákem v úterý ráno v Liberci havaroval. Prorazil kolo o výmol a podle něj je na vině město Liberec.

Řidič kolo prorazil o výmol u kolejí v ulici Hanychovská pod viaduktem. „Dávejte si tam pozor a v případě, že se Vám tam stane to samé, volejte 158 jako já. Policie vyhodnotila situaci jako dopravní nehodu a viníka určila město Liberec. Tudíž mohu škodu vymáhat po viníkovi,“ napsal poškozený řidič.

Město ale zatím nechce dělat unáhlené závěry. „Šetření dopravní nehody ze strany Policie ČR nebylo ještě ukončeno, nebo alespoň tuto informaci město neobdrželo. Kompetence k označení viníka nehody má Policie ČR, která vyšetřování dopravních nehod provádí,“ sdělila mluvčí liberecké radnice Jana Kodymová.

Do doby ukončení vyšetření nehody a zjištění všech relevantních okolností je podle mluvčí města bezpředmětné se k příčině a míře zavinění vyjadřovat. „Zatím není vyloučeno, že na vině je závada na komunikaci, nicméně okolonosti celého případu jsou stále v šetření,“ vyjádřil se k případu policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Foto FB Dopravní info Liberecký kraj

Štítky nehoda, Hanychovská, Liberec, dopravní nehoda, Policie České republiky

Prorazil kolo o výmol, je viník město, nebo řidič? Zatím není jasno  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.