Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberečtí chemici slaví sto let. Nad Libercem proletí stíhačka

Od dnešního dne až do soboty probíhají oslavy 100. výročí založení chemického vojska. V pátek navíc přeletí na Libercem bitevní letoun JAS-39 Gripen.

Oslavy začnou dnes v Praze, už zítra se ale můžete přijít podívat na slavnostních pochod a nástup jednotek 31. pluku na nám. Dr. E. Beneše. V 9:30 se jednotky vydají z kasáren na náměstí, kde proběhne v 10 hodin slavnostní nástup.

Od deseti do dvanácti hodin jsou pak připravené komentované ukázky techniky a vybavení libereckých chemiků a příslušníků Slovenské armády před OC Plaza.

Program bude pokračovat v sobotu Dnem otevřených dveří v Kasárnách od 10 do 16 hodin. Těšit se můžete na ukázky techniky, zbraní a vybavení technických jednotek. Setkáte se s bývalými i současnými chemiky liberecké posádky a nebude chybět ani prohlídka muzea nebo vyhlídkové věže. Bližší info najdete na webu města Liberec.

Foto Jan Král

Štítky vojáci, chemici, Liberec, Gripen, Praha, stíhačka, Kasárna

Liberečtí chemici slaví sto let. Nad Libercem proletí stíhačka  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.