Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Zloděj má na triku několik krádeží. Způsobil škodu v hodnotě 160 tisíc a nyní mu hrozí vězení

Čtyřiapadesátiletý muž toho má na svědomí opravdu hodně. Během pár týdnů způsobil škodu více než 160 tisíc a nyní mu hrozí až pět let za mřížemi.

Kdyby se tento muž dostal jednou na šikmou plochu, nad tím by se snad ještě dalo přihmouřit oko, jenže tenhle pán si asi ze zákonů nic nedělá. Jak se zdá, tento muž dokáže skvěle využít každou příležitost. „Na konci srpna se muž dostal do volně přístupné budovy jedné firmy v Příšovicích,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová. Zde si přivlastnil cizí mobilní telefon a hotovost čtyři sta korun.

Stejně neomaleně si muž nakráčel na začátku září do jedné firmy ve Frýdeštějně a když zde nic neukradl, zamířil do blízké restaurace, kde se v prvním patře nacházel nezamčený byt. „Zde pachatel našel odloženou krabičku s bankovkami v hodnotě přibližně 150 tisíc korun,“ komentovala Sochorová.

Když se dostal k takovému balíku peněz, rozhodně je nehodal pěkně uložit a střádat. Právě naopak. Nakoupil si mobily, jídlo i něco na sebe a navíc své kamarády bohatě pohostil v jedné restauraci. Když muže zadrželi o pár dní později při další krádeži, zbývalo mu z celé částky sotva třicet tisíc korun. „Tehdy čtyřiapadesátiletý muž doplatil na mobilní telefon, který ukradl z chat v Janově nad Nisou. Díky aplikaci udávající polohu telefonu policisté krátce na to pachatele dopadli,“ sdělila mluvčí.

Jak policisté zjistili, s krádežemi má muž bohaté zkušenosti i z dřívějška. Okresním soudem v Liberci byl už v uplynulých třech letech za krádeže potrestán. Nyní si muž na rozsudek počká ve vazbě. Za obvinění ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a krádež mu hrozí až pět let za mřížemi.

Foto Jan Luxík

Štítky zloděj, krádež, Jablonecko, Semilsko, Příšovice

Zloděj má na triku několik krádeží. Způsobil škodu v hodnotě 160 tisíc a nyní mu hrozí vězení  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.