Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Film liberecké zoo o zubrech zabodoval na festivalu EKOFILM a získal Cenu prezidenta festivalu

Snímek s názvem Češi zachraňují…zubry v Česku si získal porotu 45. ročníku filmového festivalu EKOFILM. Film získal Cenu prezidenta festivalu i přes více než stovku konkurentů.

Film vznikl ve spolupráci Zoo Liberec s Českou koalicí na ochranu biodiverzity ČT. „Snímek zachycuje práci žurnalisty Dalibora Dostála a biologa Miloslava Jirků. Právě oni stojí za návratem zubrů do bývalého vojenského prostoru u Milovic,“ přiblížila mluvčí ZOO Liberec Barbara Tesařová.

Dokument o zubrech, jejichž přítomnost v přírodě napomáhá obnově ekosystému a pomohla k návratu vzácných rostlin i živočichů, je součástí šestidílného cyklu Češi zachraňují. Hlavním průvodcem filmů je zpěvák a entomolog Dan Bárta. „Mnoho let spolupracujeme s projekty zabývající se záchranou vzácných živočišných druhů. Jsem rád, že se daří tyto aktivity představovat veřejnosti nejen díky spolupráci s televizí, ale díky festivalu jsme je mohli ukázat i mezinárodnímu odbornému publiku,“ komentoval ředitel zoo David Nejedlo.

Foto pixabay.com

Štítky zoo, Liberec, Ekofilm, festival, Česko, Zoologická zahrada Liberec, Miloslav Jirků, Česká televize, Dan Bárta, Milovice

Film liberecké zoo o zubrech zabodoval na festivalu EKOFILM a získal Cenu prezidenta festivalu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.