Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Hrádku skupinka dětí šikanuje jiné. Starosta prosí rodiče, aby podobné incidenty hlásili

Rozmohl se nám tu takový nešvar... Jenže v Hrádku nejde o pouhé používaní sprostých slovíček mezi dětmi, tak jako v oblíbeném filmu Pelíšky. Zdejší děti totiž nejdou daleko ani pro ránu.

Na situaci upozornil na webu města starosta Josef Horinka. Podle něj se v poslední době množí případy, kdy si partička dětí vyhlédné jiné děti, zejména pak nějaké osamocené, a pak je zbijí, utiskují a různě šikanují. „Skupinka dětí, jejichž jména jsou známá, ale nebudu je cíleně zveřejňovat, si svých chováním vynucuje respekt a další ústupky,“ uvádí Josef Horinka.

V souvislosti s těmito případy se starosta obrací na hrádecké rodiče. „Byl bych rád, kdyby si rodiče mohli s dětmi doma promluvit, aby získali v tomto směru jejich důvěru a jakékoliv informace související s tímto tématem oznámili,“ sdělil starosta. Pokud se rodiče od svých dětí o nějakém incidentu dozví, mohou se obrátit jak na státní policii, tak na hrádecké strážníky nebo třeba vedení školy, kam jejich dítě dochází.

Hlavně by si ale rodiče neměli nechávat důležité poznatky pro sebe.

Foto pixabay.com

Štítky Hrádek, šikana, děti, Josef Horinka, Pelíšky

V Hrádku skupinka dětí šikanuje jiné. Starosta prosí rodiče, aby podobné incidenty hlásili  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.