Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do liberecké zoo přicestovala nová obyvatelka v podobě samičky muntžaka chocholatého

Novým přírůstkem v podobě zástupkyně vzácného štěkajícího jelínka muntžaka chocholatého se může pochlubit Zoo Liberec. Samička přicestovala do Liberce ze Zoo Rotterdam jako posila místního chovu.

Vzácné asijské muntžaky můžete v Česku spatřit právě jen v liberecké zoo. „Samice byla do naší zoo transportována na doporučení koordinátora chovu,“ uvedla mluvčí Zoo Liberec Barbara Tesařová

Získat ale samičku nebylo vůbec snadné. Není jich totiž mnoho. „Na světě je pouze 12 zoologických zahrad, které tyto jelínky chovají,“ sdělil hlavní zoolog Luboš Melichar. V celé Evropě je pouze 31 muntžaků. Nová obyvatelka si aktuálně zvyká na nové prostředí. Až se aklimatizuje, mohou ji lidé vidět ve výběhu společně s takiny čínskými, stejně jako ostatní jelínci.

„Už nyní ji ale mohou návštěvníci spatřit, a to průzory v dřevěném plotu,“ komentovala Tesařová. Liberecká zoo se věnuje chovu muntžaků už dva roky.

Foto Zoo Liberec

Štítky muntžak, jelínek, zoo, Liberec, Zoologická zahrada Liberec, Rotterdam, Evropa, Česko

Do liberecké zoo přicestovala nová obyvatelka v podobě samičky muntžaka chocholatého  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.