Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Poslední zima byla pro Jizerskou magistrálu náročná. Do další nastupuje s novou posilou

Uplynulá zimní sezóna by se dala z pohledu lyžařů zhodnotit jistě velmi kladně. Z dostatku sněhu se radovali i pracovníci Jizerské magistrály. Zároveň jim ale dal pořádně zabrat. Letos se tak o úpravu bude starat i úplně nová rolba, která rozšíří současné řady techniky.

Loňská zima nebyla bohatá jen na sníh, ale jak si jistě vzpomínáte, tak i na různé výkyvy a nouze nebyla ani o polomy. „Sezónu 2018/2019 hodnotíme jako poměrně neobvyklou, právě kvůli rozmarům přírody,“ uvedla za Jizerskou magistrálu Radka Davidová.

Pracovníci ani stroje si příliš odpočinku během zimy neužili. Naopak v porovnání s předchozími sezónami najezdila technika dokonce o třetinu více. „Takový intenzivní provoz nám ukázal, že vedle pravidelných oprav a kontrol bude nutné pomýšlet na obnovu techniky,“ vysvětlila Davidová.

Nově tak letos můžete potkávat při úprav jizerskohorských běžkařských tratí i novou rolbičku Prinoth Husky, která nahradila nejstarší stroj. Mluvčí Jizerské magistrály také upozornila, že vzhledem k tomu, že se jedná o neziskovou organizaci, bylo pořízení nové rolby velmi významnou investicí.

Právě na úpravu tratí i techniku jdou peníze z veřejné sbírky, do které se každoročně může zapojit široká veřejnost. „Loni jsme navíc zaznamenali rekordní výsledek,“ dodala mluvčí. I letos bude opět možné podpořit činnost Jizerské magistrály nákupem samolepek a odznaků nebo nějakým příspěvkem do pokladničky či na účet.

Foto MML

Štítky Jizerská magistrála, Jizerky, rolba, zima, technika

Poslední zima byla pro Jizerskou magistrálu náročná. Do další nastupuje s novou posilou  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.