Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Během roku řada dětských hřišť v Liberci prokoukla, město ale musí čelit i útokům vandalů

Mnoho dětských hřišť na území města Liberec se během uplynulého roku dočkalo obnovy. Bohužel město musí vedle výměny dosluhujících prvků řešit i následky vandalství.

Během letošního roku se nové kovové sestavy dočkaly třeba děti, které si rády hrají Na Pískovně. Skluzavka, houpačky a další prvky přibyly na hřišti v ulici Břetislavova. „Dále byly herní prvky doplněny i na hřiště v ulici Sametová nebo na náměstí Na Lukách,“ uvedla mluvčí města Jana Kodymová.

Kompletní výměnou prošla i hřiště v ulicích Dobiášova a Vlnařská. Jenže vedle výměny starých prvků a modernizace hřišť musí odbor ekologie a veřejného prostoru řešit také časté následky řádění vandalů. Ani v letošním roce toho nezničili zrovna málo. „Poničili workoutovou sestavu u přehrady, fitness prvek u cyklostezky, tři nerezové skluzavky, čtyři pružinová houpadla a dokonce zlomili vahadlovou houpačku,“ komentovala Kodymová.

Takové opravy se přitom mohou vyšplhat do desítek až stovek tisíc korun. Navíc opravy mohou provádět jen odborně způsobilé osoby a vzhledem k jejich vytíženosti většinou nemohou na spoušť, kterou po sobě vandalové zanechají, reagovat okamžitě. „Žádáme proto občany, aby jednání vandalů netolerovali a hlásili jej na městskou policii,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Město Liberec

Štítky hřiště, děti, Liberec, vandalství, dětské hřiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během roku řada dětských hřišť v Liberci prokoukla, město ale musí čelit i útokům vandalů  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.