Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chrastava má nově kamerový systém s celkem šesti kamerovými body

Zlepšení prevence i objasňování různých incidentů, to si od nově spuštěného kamerového systému slibuje vedení města i strážníci.

Na kamerový systém upozorňují při příjezdu do města tabule. Městský kamerový a dohlížecí systém bude nově monitorovat celkem šest lokalit. Pod „dohledem“ tak bude náměstí 1. máje a okolí základky, ulice Liberecká a Střelecký Vrch, vlakové nádraží, okolí Penny i lokalita Pobřežní a Vítkovské.

Místní se ale nemusí bát, že by instalací kamer přišli o své soukromí. „Technicky je znemožněno, aby z kamerových bodů nebylo možné shlížet do oken, na balkony nebo zahrady,“ uvedl za městský úřad Jakub Dvořák. Zároveň by ale kamery mohly být pomocníkem při různých událostech, jako jsou například povodně, a také při kriminální činností.

„Kamery umožňují pořizovat záznamy v HD kvalitě dokonce i v noci, což je opravdu velkým plusem,“ pochvaloval si chrastavský strážník Jan Loučka. Právě Městská policie Chrastava kamerový systém spravuje. Systém je v provozu nepřetržitě 24 hodin denně a stejně tak probíhá neustále i ukládání záznamů.

Samozřejmě byla celá síť zabezpečena tak, aby nemohlo dojít ke ztrátě nebo úniku dat. „Díky tomu je riziko zneužití prakticky vyloučeno,“ sdělil Dvořák. Dodavatel kamerového systému pro město se skrze výběrové řízení stala firma TELMO. Velkou část nákladů v celkové výši 1 553 000 korun pokryla státní dotace.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky kamery, Chrastava, kamerový systém, Jakub Dvořák, TELMO a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chrastava má nově kamerový systém s celkem šesti kamerovými body  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.