Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

ANKETA: Teráska na Sokoláku možná nakonec zůstane. Měla by být ale méně nápadná

Přestože to vypadalo, že nad světle modrou teráskou na Sokoláku byl již vynesen ortel, nyní se ještě zablýskla naděje, že z náměstí úplně nezmizí. Bez úprav ale zůstat nemůže.

Umístění i vzhled terasy místního zmrzlinářství byly dlouho trnem v oku některým Liberečanům. A ještě minulý týden to vypadalo, že terasa, jejíž vznik minulé vedení Liberce loni schválilo, nadobro zmizí.

Rada totiž odsouhlasila, že nadále neprodlouží smlouvu, díky které měl majitel zmrzlinářství pronajatou část městských zelených ploch. Včera ale podle města Liberec proběhlo na místě jednání mezi majitelem terasy, městským architektem a primátorem Jaroslavem Zámečníkem.

Terasa zmrzlinárny ze Sokoláku zmizí. Město chce mít zelené plochy nadále zelené

Pouhou jednu sezónu vydržela na Sokolovském náměstí dřevěná terasa světle modré barvy. Několik lidí si stěžovalo na její vzhled i umístění na zeleni. Rada města tak nyní rozhodla o tom, že provozovateli terasy ukončí smlouvu a stavba bude muset...

A cílem jednání bylo právě možné zachování terasy i na další sezonu. „Majitel přijde s návrhem úpravy vzhledu terasy, která v nové podobě nebude tolik masivní, měla by být vzdušnější, méně nápadná a celkově by měla citlivěji zapadat do památkové zóny,“ zveřejnilo město na svém facebooku.

Zda tedy nakonec teráska zůstane nebo ne, není zatím jisté. A jaký je váš názor?

Chcete, aby terasa na Sokoláku zůstala?

Celkem hlasovalo604 čtenářů

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky Sokolák, terasa, zmrzlinářství, Liberec, Jaroslav Zámečník, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Suchomel

'' a celkově by měla citlivěji zapadat do památkové zóny" - tahle poslední věta mě fakt rozesmála ..jaká památková zóna?Město řeší kousíček trávníku ... Ale Masarykova nejhezčí snad památková zóna a tam se postaví hnusné velké paneláky ..??to Nikomu jako nevadí?

Čtvrtek, 28. listopadu 2019, 14:02Odpovědět

ANKETA: Teráska na Sokoláku možná nakonec zůstane. Měla by být ale méně nápadná  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.