Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Nechala peněženku na kapotě a odjela. Neznámý nálezce peníze i kartu vzápětí přivlastnil

Stát se to může každému. Ukládáte nákup do auta, peněženku odložíte na kapotu a pak na ni zapomenete. Bohužel to se přihodilo i žene na parkovišti OC Forum a zjistila to až v Jablonném v Podještědí. Tou dobou už ale měla peněženka úplně nového majitele.

Peněženka, která z kapoty spadla na zem, nezůstala dlouho bez povšimnutí. Neznámý nálezce si ji rychle i s obsahem přivlastnil. „Žena tak přišla o doklady, 1700 korun v hotovosti a platební kartu. Tu navíc nálezce použil hned třiadvacetkrát,“ sdělila policejní mluvčí Ivana Baláková.

Naštěstí se mu před zablokováním podařilo kartou uhradit jen něco málo přes 800 korun. „Nálezci hrozí v případě dopadené obvinění ze spáchání přečinů zatajení věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ komentovala Baláková.

V souvislosti s tímto případem policie upozorňuje, aby si lidé dávali na své osobní věci nejen pozor, ale také aby v peněžence nenosili zbytečně velkou hotovost, neměli v blízkosti karty napsaný i PIN a po každém zaplacení si peněženku uložili na bezpečné místo.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky peněženka, policie, Liberec, Jablonné v Podještědí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Turecek

Ja pred otevrenim auta postavil kelimek s kavou na auto, odemknu, sednu a jedu. Asi po150m se chci napit a kava nikde? Pak jsem si uvedomil ze jsem ji nechal na aute. Zastavim a ona tam jeste byla...

Středa, 4. prosince 2019, 08:22Odpovědět

Nechala peněženku na kapotě a odjela. Neznámý nálezce peníze i kartu vzápětí přivlastnil  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.