Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve Frýdlantu dojde příští rok na rekonstrukci Kodešovy ulice za 120 milionů

Kodešovu ulici ve Frýdlantu čeká rekonstrukce. Na rozsáhlých nákladech se bude podílet Liberecký kraj, Frýdlantská vodárenská společnost i město Frýdlant.

Ve Frýdlantu začne příští rok rekonstrukce Kodešovy ulice, která je součástí krajské komunikace třetí třídy. Obnovu silnice proto bude financovat Liberecký kraj. Náklady odhadují projektanti na 120 milionů korun, z toho třetinu zaplatí město Frýdlant. Na obnově silnice ze bude 32 miliony korun podílet také Frýdlantská vodárenská společnost (FVS). Projekt je rozdělený do tří let, řekl novinářům frýdlantský starosta Dan Ramzer.

Kodešova ulice patří ve Frýdlantu k nejrozbitějším a radnice od roku 2015 jedná s Libereckým krajem o její opravě. „Rekonstrukce je navržena od křižovatky s ulicí Míru po odbočku na Hartu. Celkem se jedná o 1612 metrů,“ řekl Martin Čáp z Krajské správy silnic Libereckého kraje. Liberecký kraj opraví podle něj mosty, opěrné zdi a také povrch komunikace. Podílet by se měl i na financování kanalizace.

„Kolem této velmi frekventované komunikace nevedou chodníky a chůze po ní je nebezpečná, zvláště pak při zhoršených světelných podmínkách. Proto bude město Frýdlant během obnovy této ulice investovat také například do chodníků a veřejného osvětlení,“ řekl místostarosta Jiří Stodůlka. Stavba vyřeší i zásobování vodou pro horní část od Hřbitovní ulice směrem k Hartě, kde vodovod chybí. V rámci rekonstrukce silnice ho dostaví.

Projekt je rozdělen do tří let. Hlavním důvodem je financování, které bude zřejmě bez dotací, a také organizace dopravy ve městě. Pokud vše dobře půjde, mohly by podle Ramzera práce začít už v polovině příštího roku. Aktuálně se podle něj pracuje na diagnostice objektů kolem ulice, radnice se tak chce vyhnout případným sporům o způsobené škody.

Rekonstrukce Kodešovy ulice není jedinou plánovanou investicí ve městě, v plánu je například vybudování atletického stadionu, modernizace sálu Besedy nebo zateplení sportovní haly u zimního stadionu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Frýdlant

Štítky silnice, stavby, voda, správa, Frýdlant, Liberecký, rekonstrukce, Liberecký kraj, Frýdlantská vodárenská společnost, Dan Ramzer, Jiří Stodůlka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Frýdlantu dojde příští rok na rekonstrukci Kodešovy ulice za 120 milionů  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.