Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Novou náměstkyní primátora bude Radka Loučková Kotasová. Na funkci na kraji rezignuje

Od října se řešilo, kdo převezme pozici Jiřího Němečka. Spekulovalo se o jménech náměstkyně hejtmana Radky Loučkové Kotasové a také zastupitelky Renaty Balašové. A první jméno nakonec dnes místní organizace ANO potvrdila. Kotasová vystřídá Němečka ve funkci od března příštího roku.

„Vedli jsme dlouhá jednání nejen v rámci místní organizace, ale také se zvolenými libereckými zastupiteli z hnutí ANO, a došli jsme ke společnému závěru, že jediným vhodným nástupcem pana Němečka bude Radka Loučková Kotasová,“ vysvětlila předsedkyně místní organizace Liberec Zuzana Wudyová.

Loučková Kotasová převezme na městě pozici náměstkyně pro rozvoj města, což je podle Wudyové také důvod, proč ANO do funkce nominovala právě ji.

Loučková Kotasová členkou Rady Libereckého kraje a řídí rezort hospodářského a regionální rozvoje, evropských projektů a územního plánování. „Funkce náměstkyně primátora a uvolněné krajské radní nelze vykonávat současně, protože jsou obě časově velmi náročné. Po zralé úvaze jsem se proto rozhodla k 29. únoru 2020 rezignovat na pozici radní Libereckého kraje a přijmout od 1. března roli náměstkyně primátora pro rozvoj města,“ řekla Radka Loučková Kotasová.

Tím pádem se bude hledat nový náměstek na kraji. „Vzhledem k tomu, že ke změně na kraji má dojít až k 1. březnu 2020, máme dostatek časového prostoru pro nalezení nejvhodnějšího řešení,“ vysvětlil předseda krajské organizace hnutí Jaroslav Knížek podle kteréhoe může být novým nástupcem pouze zastupitel Libereckého kraje za hnutí ANO 2011.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Jiří Němeček, Radka Loučková Kotasová, náměstek, ANO, kraj, radnice, primátor, ANO 2011, Liberecký kraj, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novou náměstkyní primátora bude Radka Loučková Kotasová. Na funkci na kraji rezignuje  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.