Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Stezkou kolem Smědé ve Frýdlantu chodili lidé před sto lety, teď se dočkala obnovy

Ve Frýdlantu vznikla nová mlatová cesta, která pěší dovede kolem říčky Smědé od tenisových kurtů až k pivovaru. Touto cestou přitom chodili lidé už před sto lety, jenže pak zarostla a město se jí letos rozhodlo obnovit.

Cestu nechalo město Frýdlant vybudovat podle historických map. „Po této cestě chodili lidé do pivovaru a zámeckého zahradnictví už za doby Clam-Gallasů,“ sdělil místostarosta Jiří Stodůlka. Postupně ale tato cestička zarostla a zcela se na ni zapomenulo. Dnes přitom pěším nabídne bezpečnou alternativu, jak se dostat od kurtů k pivovaru. Doposud totiž museli po hlavní silnici, kde není ani chodník.

A situace ani vybudování chodníku na této silnici neumožňuje. „Na jedné straně je skála, na druhé svodidla a zábradlí,“ řekl Stodůlka. Na nový chodníček, který lemuje celkem jednadvacet buků, se lidé napojí hned u lávky. Zároveň byla cesta doplněna celkem pěti lampami.

Celá cesta má zhruba 200 metrů, široká je dva metry a pokryta je klasickým žulovým povrchem. „Obnova cesty vyšla Město Frýdlant na 400 tisíc korun,“ doplnila mluvčí Martina Petráčková.

Ohodnoť článek

Foto město Frýdlant

Štítky Frýdlant, stezka, Smědá, pivovar, Jiří Stodůlka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stezkou kolem Smědé ve Frýdlantu chodili lidé před sto lety, teď se dočkala obnovy  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.