Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Silvestra se rozjíždí další zimní střediska. Lyžuje se na Ještědu nebo v Rokytnici

V Libereckém kraji se na Silvestra rozjela další zimní střediska, provoz je ale stále kvůli nedostatku sněhu omezený. Znovu se bude lyžovat na libereckém Ještědu, kde obleva sezonu přerušila. Provoz zahájí také například krkonošská střediska Harrachov a Rokytnice nad Jizerou, tamní lanovky ale mohou stále využít i pěší turisté. Rozjel se i dětský vlek na Malinovce. V Bedřichově, Severák a Tanvaldský Špičák nabízejí ode dneška večerní lyžování.

Díky ochlazení se podařilo znovu vysněžit sjezdovku F10 v libereckém Skiareálu Ještěd, na sjezdovce je půl metru sněhu. Lyžovat se tam bude na Silvestra nejen přes den, ale i večer. „Lyžovat se bude od 8:30 do 16:00 a poté i od 18:00 do 21:00. Než zprovozníme sjezdovku Skalka a další části areálu, nabízíme lyžařům svezení za ceny vedlejší sezony. Otevření dalších sjezdovek plánujeme pro víkend," uvedl ředitel areálu Jakub Hanuš.

Naplno jedou sněhová děla také v Harrachově nebo Rokytnici nad Jizerou, kde zatím lanovky vozily hlavě pěší turisty a běžkaře. „Na Silvestra otevřeme červenou sjezdovku," řekl náčelník lanovky v Harrachově Martin Nedvěd. Sezonu zahájí i nedaleká Rokytnice nad Jizerou, kde zatím lyžovali jen ti odvážní, kterým na neupravených sjezdovkách nebylo líto lyží. Mimo lanovek na Lysou horu a Horní Domky se tam podle ředitele střediska Víta Pražáka rozjede i vlek Kaprun.

Zhruba 3,4 kilometru upravených tratí nabízí Skiaréna Jizerky ve střediscích na Severáku, Tanvaldském Špičáku a v Bedřichově. I tam využívají mrazivého počasí k intenzivnímu zasněžování, na svazích je tak až 40 centimetrů sněhu. Nejlepší podmínky nabízí Špičák, kde už pro lyžaře upravili zhruba dva kilometry tratí. Severák a Špičák navíc dnes a zítra nabízejí i večerní lyžování. V Jizerských horách už se lyžuje také v Kořenově nebo na Černé Říčce, v Krkonoších na Benecku nebo Vítkovicích.

Upravené jsou i běžecké tratě v Jizerských horách, i když zatím jen skútrem. Podle informací z Jizerské obecně prospěšné společnosti, která téměř 200 kilometrů běžeckých stop magistrály upravuje, zatím nelze použít rolbu. Sněhu je málo. Upravené jsou hlavní tratě i přístup k velkým parkovištím.

Autoři | Foto Ski Ještěd

Štítky počasí, rekreace, hory, Liberecký kraj, Rokytnice nad Jizerou, Ještěd, lanová dráha, Tanvaldský Špičák, silvestr, sjezdovka, Harrachov, Bedřichov, Severák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Silvestra se rozjíždí další zimní střediska. Lyžuje se na Ještědu nebo v Rokytnici  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.