Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Frýdlantská vodárenská plánuje na příští rok akce za 24,5 milionu

Investice za více než 24,5 milionu korun plánuje pro příští rok Frýdlantská vodárenská společnost (FVS). Největší akcí bude první etapa obnovy vodovodů a kanalizací v Kodešově ulici ve Frýdlantu, do níž půjde příští rok 7,2 milionu. Práce tam budou pokračovat i v dalších dvou letech a celkově přijdou vodárenskou společnost na více než 32 milionů korun.

Kodešova ulice patří ve Frýdlantu k nejrozbitějším a radnice od roku 2015 jednala s Libereckým krajem o její opravě. Rekonstrukce čeká více než 1,6 kilometru dlouhý úsek od křižovatky s ulicí Míru po odbočku na Hartu. Náklady na projekt rozdělený do tří let odhadují projektanti na 120 milionů korun, z toho třetinu zaplatí město Frýdlant a čtvrtinu FVS. „Město Frýdlant bude stavět chodník, dešťovou kanalizaci a veřejné osvětlení, Frýdlantská vodárenská zrekonstruuje a zčásti postaví nový vodovod a splaškovou kanalizaci a Liberecký kraj to celé přikryje novou komunikací," doplnil frýdlantský místostarosta Jiří Stodůlka (ODS).

FVS má příští rok v plánu ve Frýdlantu obnovit také vodovod a kanalizaci v Předměstské ulici a dobudovat kanalizaci v Jarní ulici. Celkem to přijde na 5,6 milionu korun. „Další investiční akce jsou plánovány v Novém Městě pod Smrkem, kde chystáme nákladem 3,15 milionu obnovu starého vodovodu v Havlíčkově ulici, v Pertolticích, se bude opravovat za 1,65 milionu poruchový úsek vodovodu a v Hejnicích, kde dojde k obnově a propojení vodovodů. Na tuto akci máme připraveno 1,1 milionu korun," řekl ředitel společnosti Petr Olyšar.

Společnost vznikla v roce 2004 transformací Frýdlantského vodárenského sdružení. Akcionáři společnosti je 18 měst a obcí Frýdlantského výběžku. V roce 2020 půjde do fyzické obnovy vodovodů a kanalizací 18,7 milionu korun. „Je to podstatně víc, než v roce 2019, kdy jsme na tyto práce měli připraveno jen zhruba 13,5 milionu korun. Větší investice nám umožňuje plán obnovy, díky kterému můžeme letos čerpat finance z přebytků z předchozích let a daleko víc se soustředit na nezbytně nutné obnovy a opravy," řekl Olyšar. Pět milionů půjde na přípravy dalších projektů.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky voda, stavby, firmy, FVS, Frýdlantsko, 2020, kanalizace, Frýdlant, Frýdlantská vodárenská společnost, Liberecký kraj, Jiří Stodůlka, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlantská vodárenská plánuje na příští rok akce za 24,5 milionu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.