Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Polský řidič za svůj manévr u Rychnova zřejmě potrestaný nebude. Polská prokuratura stíhání zastavila

Loni v březnu polský řidič kamionu udělal na silnici 65 u Rychnova riskantní manévr, kdy se z ničeho nic začal otáčet do protisměru. Ohrozil tak několik aut, jeden z řidičů vyvázl jen díky rychlé reakci. Podle české policie mu za to hrozilo osm let, případ byl ale předán do Polska a tamní úřady stíhání zastavily. Na posun v případu upozornila TV Prima.

Jednalo se o devětapadesátiletého Poláka, a právě to byl důvod, proč česká policie požádala Okresní státní zastupitelství v Jablonci, aby celý spisový materiál v rámci mezinárodní právní pomoci postoupilo k dalším úkonům policistům do Polska.

Řidiče policisté vinili ze spáchání úmyslného trestného činu obecné ohrožení. Za to mu v případě odsouzení hrozilo až osm let vězení. Jenže nyní od našich sousedů přišel překvapivý závěr – polský řidič trestný čin nespáchal. „Dne 31. listopadu 2019 byla věc ukončená vydáním rozhodnutí o ukončení vyšetřování,“ uvedl pro Primu mluvčí oblastní prokuratury Mechow Kryzstof Dratwa.

Připomeňte si riskantní manévr polského řidiče

Vyrozumění už dorazilo i řidiči, kterého kamion ohrozil. „Podle mě by to jednání mělo být nějakým způsobem potrestané. Jinak pak každý můžeme dělat na silnici, co chceme,“ myslí si.

Rozhodnutí polské prokuratury už má i státní zastupitelství v Jablonci. Státní zástupkyně ale s výsledkem spokojena není a celý případ chce znovu přezkoumat.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Josef Bonner

Štítky řidič, rychnov, ohrožení, Polsko, policie, manévr, TV Prima, Státní zastupitelství ČR, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Polský řidič za svůj manévr u Rychnova zřejmě potrestaný nebude. Polská prokuratura stíhání zastavila  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.