Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Benzina sprint v rámci Jizerské 50 láká na odměnu přes půl milionu korun

PR článek

Pořádnou novinku čeká páteční program 53. ročníku ČEZ Jizerské 50. Nejedná se sice o žádný nový závod, ale o pořádné zatraktivnění již existujícího. Tradiční páteční sprint totiž nově láká účastníky na odměny převyšující částku 100 tisíc korun pro vítěze.

Závod ponese od roku 2020 název Benzina sprint a nově si ti nejrychlejší odnesou odměnu v řádech desetitisíců korun. „Výrazně jsme navýšili finanční odměny pro nejlepší sprintery. Mezi prvních šest žen a šest mužů rozdělíme částku převyšující 500 tisíc korun,“ vysvětluje Pavel Kaidl, tiskový mluvčí společnosti Benzina, která je novým hlavním partnerem Jizerské 50.

„Genderově jsme spravedliví, tedy první žena i muž obdrží stejnou částku, a to ve výši 100 tisíc korun. Rovnoměrné odměny jsou pak připraveny i pro účastníky na dalších pozicích. Odměněno bude nejrychlejších šest závodníků obou pohlaví,“ doplňuje Kaidl. Dosavadní odměna pro nejlepší závodníky byla 15 tisíc korun.

Zvýšení odměny je ideální pozvánkou nejen pro české elitní běžce na lyžích. „Já osobně se sprintu rád zúčastním. Částka je to hodně zajímavá,“ má jasno Jan Šrail, aktuálně nejlepší český závodník v seriálu Visma Ski Classics, jezdící v barvách eD system Bauer Teamu. 

Že bude vysoká finanční odměna pozvánkou i pro světovou elitu si myslí Jiří Ročárek hající tým Vltava Fund Ski Team. „Částka je podobně vysoká jako u hlavního nedělního závodu na 50 km. Jsem přesvědčený, že taková odměna přiláká ty nejlepší ve svém oboru.“

Závod Benzina sprint se koná v pátek 7. února 2020, tedy první den 53. ročníku ČEZ Jizerské 50. Živě bude finálové jízdy vysílat sportovní kanál České televize. Registrace do závodu běží na webu www.sportid.cz.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jiz50

Štítky jiz50, Jizerská 50, lyže, závod, benzina sprint, sprint, Jizerská padesátka, Benzina, ČEZ, Česká televize, Jan Šrail

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benzina sprint v rámci Jizerské 50 láká na odměnu přes půl milionu korun  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.