Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Recidivista kradl, co mu přišlo pod ruku. Nářadí, elektroniku i příbory

Policistům se podařilo dopadnout vypečeného recidivistu, který dlouhé měsíce řádil v Liberci a kradl doslova cokoliv, co mohl.

Třicetiletého zlodějíčka, který je zároveň občasným uživatelem drog, neodradila od krádeží ani podmínka, kterou mu uložil soud v Liberci. Od února až do letošního ledna spáchal zloděj celkem sedm krádeží.

Na šikmou plochu se dostal hned v období od února do května. „V té době několikrát navštívil prodejnu s náhradními automobilovými díly. Odsud si odnesl elektroniku i nářadí v hodnotě více než třicet tisíc korun,“ informoval mluvčí policie Vojtěch Robovský. Poté si dal zlodějíček menší pauzu a ke krádežím se vrátil v srpnu.

Tehdy se pokusil odcizit oblečení z jednoho z obchodů v centru města. A šel na to podle svého asi fikaně. Do kabinky zamířil s vyhlédnutými kraťasy a tričkem a oboje navlékl pod své dosavadní oblečení. „Jenže neunikl pozornosti obsluhy, která ho donutila opět oblečení sundat. Než však stihla přijet na místo policie, využil muž příležitosti a utekl,“ komentoval Robovský.

Jen o měsíc později si ve vestibulu sportovní haly přivlastnil cizí boty a v listopadu si „přividělal“ i opakovanou návštěvou obchodu s nářadím. Třicátníka se podařilo dopadnout na začátku letošního ledna, kdy vyrazil na předem připravený lup. „V obchodě s nábytkem si vyhlédl krabici příborů, na kterou již měl odbyt. Jenže když chtěl zamířit i se zbožím k východu, všimla si ho pracovnice prodejny a společně s dalšími kolegy muže zadrželi,“ dodal mluvčí.

Příbory v hodnotě bezmála tří tisíc korun tak už odnést nestihl. Místo toho putoval na policejní služebnu. Zde se pachatel pod tíhou všech důkazů ke krádežím doznal. Nyní mu tak za spáchání přečinu krádež jakožto pokračujícího trestného činu hrozí vězení v rozmezí šest měsíců až tři léta.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krádež, zloděj, Liberecko, Liberec, obchod, oblečení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista kradlo, co mu přišlo pod ruku. Nářadí, elektroniku i příbory  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.