Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Na jarní prázdniny připravila liberecká iQLandia zbrusu nový program

Ještě ladíte program na jarní prázdniny? Tak pokud se nechystáte někam odjet, můžete navštívit iQLandii. Ta si totiž na toto období připravila řadu novinek a dokonce i příměstský tábor.

Liberecké zábavní a vzdělávací centrum iQLandia připravilo pro období pololetních jarních prázdnin nové programy. Od 9. do 13. března, kdy mají volno školáci v Libereckém kraji, je navíc připraven příměstský tábor, na němž se děti z prvního stupně základních škol mohou spolu s lektory vypravit po stopách slavných vědců, informovala mluvčí centra Marie Švandová.

„Kromě osvědčených taháků, jako je mluvící robot Thespian, planetárium, astronautský výcvik, simulátory zemětřesení či vichřice a mnoho dalších, láká i na nové exponáty, doprovodné programy a science show. Od února například startuje v laboratořích speciální program pro všechny dobrodruhy Přežití v přírodě, který jistě ocení nejen lyžaři,“ řekla Švandová. Zároveň se podle ní od 31. ledna do 13. března prodlouží otevírací doba. IQLandia i sousední iQPark určený mladším dětem do osmi let budou otevřeny každý den od 09:00 až do 19:00.

iQLandia je jedním ze čtyř projektů svého druhu, které byly v České republice vybudovány za přispění evropských peněz. Další jsou v Plzni, Brně a Ostravě. V Liberci vědecký park vznikl v sousedství zábavního Centra Babylon. Na výstavní ploše o rozloze hektaru jsou stovky většinou interaktivních exponátů a 3D planetárium ve střešní kopuli. Ročně areál navštíví zhruba půl milionu lidí nejen z Česka, ale i z Německa, Polska nebo Nizozemska.

Liberecký kraj je oblíbenou turistickou oblastí, o pololetních a jarních prázdninách míří tisíce návštěvníků hlavně do lyžařských areálů v Jizerských horách a západních Krkonoších. Poprvé bude letos kraj v rámci svého projektu Crystal Valley (Křišťálové údolí) lákat prázdninové návštěvníky také do tepla skláren. Navštívit mohou lidé známé krkonošské sklárny v Harrachově a Poniklé, ale například i výrobu perliček v závodě Preciosa-Ornela v Desné v Jizerských horách nebo skleněné bižuterie v Pěnčíně. Otevřené bude ale například i muzeum a kreativní dílny v továrně na výrobu dřevěných hraček Detoa v Albrechticích v Jizerských horách.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto iQLandia

Štítky ČR, zábava, věda, rekreace, děti, IQLANDIA, Liberec, jarní prázdniny, příměstský tábor, Liberecký kraj, Česko, Jizerské hory, Detoa Albrechtice, Německo, Polsko, Nizozemsko, exponát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jarní prázdniny připravila liberecká iQLandia zbrusu nový program  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.