Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Liberecký kraj v neděli večer zasáhne velmi silný vítr, vydrží až do úterý

V neděli večer zasáhne Liberecký kraj velmi silný vítr, který může v nárazech dosáhnout rychlosti až 90 kilometrů v hodině. Meteorologové v aktuální výstraze uvedli, že kvůli pádu stromů mohou vznikat problémy v dopravě či dodávkách elektrické energie. Silný vítr spolu s napadaným mokrým sněhem způsobil v části země problémy v dopravě a poruchy na rozvodné síti už na začátku tohoto týdne.

Výstraha na velmi silný vítr s vysokým stupněm nebezpečí platí od nedělních 18:00 do úterního večera pro všechny české kraje, Vysočinu, Moravskoslezský kraj a Jesenicko a Šumpersko v Olomouckém kraji. Pro zbytek země platí výstraha na silný vítr s nízkým stupněm nebezpečí.

„Jsou očekávána poškození stromů a lesních porostů, škody na majetku a některých budovách. Možné přerušení elektrického vedení. Ztížená chůze, nebezpečí úrazů a ohrožení životů uvolněnými předměty, zlomenými větvemi nebo vyvracenými stromy," uvádí varování meteorologů. V dopravě mohou vznikat komplikace kvůli silným poryvům větru a popadaným stromům, které mohu zablokovat silnice nebo železniční tratě.

Lidé by měli sledovat aktuální situaci, zajistit okna a dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, omezit pohyb venku i jízdy autem. Neměli by se zdržovat či parkovat v okolí starších budov, větších stromů a vysokých stožárů, nemají ani chodit za silného větru do lesa a přibližovat se k spadlým drátům elektrického vedení. Motoristé by měli jezdit maximálně opatrně a pomalu. Návštěvníci hor mají omezit vycházení, nevydávat se na túry a respektovat pokyny Horské služby.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasiči Hrádek nad Nisou

Štítky počasí, vítr, výstraha, vichřice, Liberecký kraj, doprava, strom, Kraj Vysočina, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, okres Jeseník, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj v neděli večer zasáhne velmi silný vítr, vydrží až do úterý  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.