Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Město řeší problém s parkováním v Tálínské ulici. Silnice i chodníky patří soukromníkovi

PR článek

Obyvatele Tálínské ulice v Dolním Hanychově i město Liberec dlouho trápí situace v této lokalitě. Ta se týká šedesáti parkovacích míst. Silnice i chodníky už 13 let patří developerům.

Vedení Liberce se nyní problémy aktivně zabývá. Uskutečnil proto i diskuzi s místními. Vše začalo před 13 lety. „Město tehdy dotací podpořilo výstavbu v této lokalitě,“ sdělila mluvčí města Jana Kodymová. To se povedlo. A developer měl po kolaudaci silnici i parkovací místa na chodníku převést na město.

Koupit si místo nebo být v nejistotě

K tomu ale již nedošlo a nyní jsou pozemky ve vlastnictví jiného developera. „Nový vlastník chce pokračovat ve výstavbě,“ řekla Kodymová. Developer nyní nabídl, že z 60 míst prodá místním 36 a zbylá místa převede bezúplatně na město.

Obyvatelé Tálínské tak nyní mají dvě možnosti. Buď si zde místo koupí za cenu v řádu desítek tisíc korun nebo můžou jen doufat, že na ně nějaké volné stání zbyde. Město chce navíc ulici převzít až poté, co se problém s parkováním vyřeší. „Město chce situaci vyřešit co nejdříve,“ upozornil Šolc a dodal, že po převodu do vlastnictví města se nebudou muset místní lidé obávat například o to, jestli budou svítit lampy nebo jestli někdo bude komunikaci udržovat v zimě.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Liberec, Tálínská, parkování, chodník, developer, Liberec VIII-Dolní Hanychov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město řeší problém s parkováním v Tálínské ulici. Silnice i chodníky patří soukromníkovi  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.