Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Birner podruhé v sezóně nastřílel hattrick. Nebyl to od nás ideální výkon, řekl po zápase

Druhým hattrickem v sezoně zazářil v utkání s Litvínovem liberecký útočník Michal Birner. Zkušený třiatřicetiletý útočník tak byl hlavním strůjcem vítězství svého týmu 5:4 v prodloužení. Zejména jeho zásluhou Liberec po dvou porážkách zabral a nadále vévodí extraligové tabulce s náskokem sedmi bodů na druhou Plzeň.

„Vždy ten zápas po reprezentační pauze nebývá ideální. Svými chybami a lehkovážným hokejem, který jsme na konci druhé třetiny a polovinu třetí části předváděli, jsme soupeři dovolili vrátit se zpátky do zápasu. Pak jsme museli honit výsledek a utkání horko těžko otáčeli. Jsme velice rádi, za dva body, protože to z naší strany nebyl vůbec ideální výkon," řekl po utkání Michal Birner.

Bílí Tygři si byli sami vědomi, že jejich výkon měl k ideálu daleko a v šatně tak bylo po zápase o čem hovořit. „V kabině jsme si k tomu řekli svoje. Shodli jsme se na tom, že se musíme do dalších zápasů zlepšit. Na druhou stranu - někdy je takovéhle vítězství lepší, než soupeře úplně přejet," přemýšlel nahlas rodák z Litoměřic.

Po dvou porážkách chtěli vyhrát

„Měli jsme za sebou dvě porážky, takže jsme chtěli za každou cenu vyhrát. To se nám povedlo, i když jen za dva body. Doufám, že se teď od tohoto vítězství odrazíme a budeme mít dobrý konec základní části," věřil reprezentační útočník Birner.

Litvínov se nachází v těžké situaci a má na poslední Pardubice náskok pouhých dvou bodů. V posledních zápasech tak spoléhá především na poctivou defenzivu. „Soupeř nás úplně nepřekvapil, ale asi nikdy jsem ho ještě neviděl hrát tak defenzivně. Hrají o přežití a bojují o každý bod, takže se soustředí hlavně na obranu, což jim v posledních zápasech neslo ovoce. Čekali jsme, že to nebude vůbec jednoduché utkání. Týmy, které bojují o záchranu, nehrají na krásu, ale snaží se hrát účelně. A přesně takový výkon dnes Litvínov podal," řekl mistr extraligy s Libercem z roku 2016.

Účastník olympiády, Světového poháru a dvou světových šampionátů byl hlavním strůjcem vítězství, když nejprve poslal v 57. minutě zápas do prodloužení. V samém závěru nastavení se pak postaral i o vítězný gól. Na jeho definitivní potvrzení si ale musel chvíli počkat, protože litvínovská lavička využila možnosti přezkoumání u videa. Birner ale o regulérnosti své třetí dnešní branky vůbec nepochyboval.

Jasný gól

„Neprožíval jsem vůbec nic, žádné nervy. Věděl jsem, že to byl jasný gól. A rozhodčí to nakonec rychle potvrdili. Jsem za to rád, vždy je to hezké, když góly pomůžou týmu k vítězství. Jak už jsem ale řekl, rozhodně nemůžeme být spokojeni s předvedenou hrou; musíme se zítra podívat na video a zápas si rozebrat," uvedl Birner, kterého v roce 2004 draftovalo St. Louis Blues jako 116. hráče celkového pořadí.

Další zápas čeká na Bílé Tygry hned v pátek, kdy jedou do Zlína. Ten se v poslední době prezentuje velice dobrými výkony. „Do Zlína musíme jet úplně jinak. Zlínští se v poslední době hodně zvedli a hrají výborně, my si však chceme odvézt nějaké body. Aby se nám to ale povedlo, budeme muset předvést daleko lepší výkon," uzavřel Birner.

Autoři | Foto Bílí Tygři

Štítky Sport, hokej, extraliga, 44. kolo, Liberec, Litvínov, Birner, Michal Birner, Bílí Tygři Liberec, HC Verva Litvínov, HC Škoda Plzeň, PSG Zlín, olympijské hry, St. Louis Blues, HC Dynamo Pardubice, HC Stadion Litoměřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Birner podruhé v sezóně nastřílel hattrick. Nebyl to od nás ideální výkon, řekl po zápase  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.