Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policisté se zaměřili na provoz aut v zimě. Celkem odhalili skoro čtyřicet přestupků

Přestože zima letos řidiče v Libereckém kraji prakticky nepotrápila, policisté se přesto při jedné z preventivně bezpečnostních akcích zaměřili právě na provoz aut v zimním období. Problém s výhledem z auta měli pouze dva řidiči, přestupků ale bylo nakonec sedmatřicet.

Do akce se v pátek po celém kraji zapojilo čtyřicet policistů. Ti zkontrolovali celkem 325 vozidel a projednali celkem 37 přestupků, z nichž 31 vyřídili na místě v příkazním řízení uložením pokut v celkové částce 7 100 korun.

Pouze dva přestupky se týkaly námrazy na sklech. „Policisté za ně uložili pokuty ve výši dvě stě korun. Nejčastějším prohřeškem řidičů byl špatný technický stav vozidel, a to celkem v osmi případech a následovalo nepoužití bezpečnostních pásů, celkem v šesti případech,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Tři řidiči byli pod vlivem alkoholu a jeden pod vlivem návykových látek. Tři řidiči nepředložili policistům doklad o pojištění odpovědnosti a ve dvou případech usedli za volant neřidiči, tedy bez řidičského oprávnění. „Krajská akce nebyla zaměřena jen na zimní výbavu a provoz vozidel v zimním období, ale také na dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek u řidičů, dále na pátrání po osobách, odcizených motorových vozidlech, věcech, sledování problematiky spojené s ilegální migrací, pašováním drog a ilegální přepravou zbraní,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, zima, kotrola, námraza, Liberecký kraj, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté se zaměřili na provoz aut v zimě. Celkem odhalili skoro čtyřicet přestupků  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.