Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Naděje i poděkování. Na frýdlantské radnici svítí každou noc srdce

Každý večer se na frýdlantské radniční věži rozzáří srdce. Symbol lásky, naděje i soudržnosti, který by měl v současné době potěšit a podpořit.

Umístit srdce na ochoz věže radnice napadlo tajemnici frýdlantského úřadu Veroniku Bubeníčkovou. „Jde ale o vyjádření solidarity a podpory celého Města Frýdlant,“ sdělila redakci mluvčí Martina Petrášková.

Nápad je to opravdu originální. „Jinými městy jsme se v tomto neinspirovali. Prostě nám přišla tato forma podpory vhodná,“ vysvětlila mluvčí. Srdce má být symbolickou podporou pro zdravotníky, hasiče, policisty, sociální pracovníky a další. „Svítící srdce na věži radnice mají lidem připomenout, že v tom nejsou sami a že společně tu situaci zvládneme. Zároveň jsou také vyjádřením podpory všem, kteří se starají o nemocné a kteří dělají všechno proto, aby se počet nakažených nezvyšoval,“ komentovala tajemnice Veronika Bubeníčková.

Srdce, která svítí po celou noc, zároveň navazují na billboard umístěný při výjezdu z města. I na něm je zobrazené srdce společně s rouškou a textem "Společně to zvládneme". Objekt na frýdlantské radnici je vytvořen z trubic s LED světlem s rozměry 95x85 centimetrů. Na věži jsou ale srdce jen dočasně.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Mráz

Štítky srdce, Frýdlant, Liberecko, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naděje i poděkování všem. Na frýdlantské radnici svítí každou noc srdce  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.