Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Frýdlantská nemocnice řeší rekonstrukci. Zlepšit financování by jí mohly akcie v KNL

Město Frýdlant jako vlastník frýdlantské nemocnice řeší, jak získat finance na nutnou rekonstrukci. Cestou by mohl být vstup do Krajské nemocnice Liberec jako čtvrtý akcionář.

Frýdlantská nemocnice má v plánu rekonstrukci, která by měla dle projektu vyjít na 85 milionů korun bez DPH. „Jenže zatímco budovy patří městu Frýdlant, nemocnici provozuje KNL,“ uvedla mluvčí Frýdlantu Martina Petrášková.

Právě to komplikuje možnosti financování rekonstrukce. O rekonstrukci i financích jedná město s krajem. „Máme již hotovou studii rekonstrukce a pracuje se na projektu,“ informoval místostarosta Jiří Stodůlka.

Z frýdlantské kasy půjde na rekonstrukci minimálně 25 milionů. Jenže to nestačí a další finance město nemá. Přestože oslovilo obce na Frýdlantsku, pouze Bulovka přislíbila 500 tisíc ze svého rozpočtu. Pomoc v podobě investic KNL je právě kvůli současnému rozdělení majitele a provozovatele složitá. „KNL nemůže jen tak investovat do cizího majetku,“ komentoval hejtman Martin Půta.

Pokud by KNL chtěla investovat do frýdlantské nemocnice, musela by to řešit například nájemní smlouvou. To by ale podle vedení kraje nebylo šťastné řešení. Vstup Frýdlantu do akciové společnosti KNL by tak bylo dle hejtmana pro obě strany výhodnější a jednodušší řešení.

Město nyní bude o vstupu do KNL jednat. „Jsem přesvědčen o tom, že jde o nejlepší řešení pro zachování základní zdravotní péče na Frýdlantsku,“ řekl Stodůlka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Frýdlant

Štítky rekonstrukce, nemocnice, Frýdlant, Liberecko, Krajská nemocnice Liberec, finance, Jiří Stodůlka, Frýdlantsko, Nemocnice Na Bulovce, Martin Půta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlantská nemocnice řeší rekonstrukci. Zlepšit financování by jí mohly akcie v KNL  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.