Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Schody do močálu nebo dětské hřiště v Hanychově. Podpořte hlasem liberecké projekty

V letošním participativním rozpočtu Liberce se sešlo celkem 29 návrhů, o jejichž realizování rozhodne veřejnost prostřednictvím hlasování, které začne ve čtvrtek 11. června.

Obnova nevyužívaných hřišť, terénní úpravy nebo přemístění sochy. Takové návrhy se vzešly od Liberečáků. Město na participativní rozpočet vyčlenilo 5 milionů a celkové náklady na realizaci předložených projektů jsou odhadovány na 13 milionů.

O tom, které projekty dospějí do závěrečné fáze a změní se v reálné, rozhodne veřejnost. Každý může dát tři kladné hlasy a jeden záporný. Podle celkového počtu hlasů se nakonec sestaví pořadí a vyberou se projekty k realizaci,“ informovala mluvčí města Jana Kodymová.

Projekty jsou rozděleny na malé v hodnotě do 150 tisíc a na velké v hodnotě do 1 milionu korun. Celkem pět návrhů bylo vyřazeno. Mezi nimi například projekt Zatopme konečně v kině Varšava. Město návrh zavrhlo se zdůvodněním Oprava topení v kině Varšava není projekt na místě, které plně veřejně a volně přístupné.“ Návrh na výstavbu hřiště na ZŠ Jěštědská pro změnu přesáhl limit milionu korun.

Stále je ale v nabídce řada zajímavých projektů. Například Vytoužené dětské hřiště v Horním Hanychově, Schody do močálu, Park u Maršíkovy ulice a znovobjevení Plátenického potoka, Oprava vyhlídky Jezdec nebo Veřejné dětské hřiště a odpočinkový koutek Pilínkov.

Blížší informace k jednotlivým projektům i samotnému hlasování naleznete na stránkách participativního rozpočtu města Liberec.s. „Hlasování bude spuštěno ve čtvrtek a potrvá do konce července,“ dodala Kodymová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky rozpočet, Tvoříme Liberec, Liberec, projekt, dětské hřiště, Varšava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Schody do močálu nebo dětské hřiště v Hanychově. Podpořte hlasem liberecké projekty  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.