Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Studenti během koronakrize pomáhali v rodinách zdravotníků. Hlídali i učili děti

Koronakrize nebyla jednoduchá zejména pro ty, kteří se ocitli v první linii. Pomocnou ruku jim nabídli studenti Technické univerzity.

Pomoc nabídlo 90 studentů, 24 z nich nakonec bylo opravdu „povoláno“ do rodin, většinou zdravotníků. „Studenti pomáhali dětem lékařů a zdravotníků ale také úředníkům, pracovnici pedagogicko-psychologické poradny nebo pracovnici organizace Naděje“ sdělila Ilona Sovová z děkanátu FP.

Studenti pomáhali nejen s hlídáním, ale také s uspáváním nebo učením dětí. Studentům přineslo toto období nejen dobrý pocit z pomoci ale i mnoho zkušeností, které mohou v budoucnu zúročit ve svém oboru. „Dostali jsme spoustu zkušeností, i když nás občas bolela hlava z křiku nebo nám docházela trpělivost při učení,“ komentovala studentka Tereza Petráková, která společně se Zuzanou Al-Chalabi hlídala hned tři děti.

Studentky musely zvládat i takové věci, jako vyčistit tříleté holčičce zoubky, uspávat ji a zvládat i učení. „Bylo to naprosto nejlepší rozhodnutí, které jsem mohla udělat. Obohatilo mi to život. Do rodiny v Rudolfově, která má děti ve, druhé a páté třídě ve škole Montessori, pravidelně docházím dodnes. A doufám, že zůstaneme v kontaktu i nadále. Velice si rozumíme a netrávím s nimi jen čas při učení dětí, ale i mimo něj,“ popisuje své zkušenosti studentka Tereza Černá.

A Terka pomáhá doposud. Vodí děti do školy, jezdí za dětmi do Rudolfova i Harcova. Vděční rodiče poslali i několik děkovných dopisů. „Moc ráda bych poděkovala za zajištění hlídání dětí. Velice mi to pomohlo. Chtěla bych víc než pochválit vaše studentky Terezu a Zuzku, které hlídaly mé tři děti a zároveň dvěma starším zajišťovaly výuku. Jsou opravdu úžasné, obětavé, spolehlivé, všímavé, velice šikovné, děti si je zamilovaly,“ napsala například Veronika Králová, vrchní sestra Centra následné péče Krajské nemocnice Liberec.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto TUL

Štítky TUL, univerzita, koronavirus, koronavirová krize, zdravotnický pracovník, rodina, učení, Rudolfov, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti během koronakrize pomáhali v rodinách zdravotníků. Hlídali i učili děti  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.