Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Základce ve Školní ulici schází už jen rekonstrukce tělocvičny, začít by měla v srpnu

Budova chrastavské základní školy v ulici Školní prošla kompletní rekonstrukcí. K dokonalosti ji už chybí jen opravená tělocvična. I ta by ale mohla být letos hotová.

Během loňského roku se dočkala škola celkové rekonstrukce. Jenže dotace už nestačila na tělocvičnu. Zde se tak zatím jen vyměnila okna a dveře. „Jsem rád, že se nám nyní podařilo dotaci získat a rekonstrukce začne v srpnu,“ uvedl starosta Chrastavy Michael Canov.

Pokud se podaří během července vybrat zhotovitele a práce začnou v srpnu, mohlo by být vše hotové do konce září. „V plánu je výměna podlahy, obkladů nebo mříží před okny,“ informovala investiční referent Daniel Fadrhonc. Zároveň se škola dočká i nového vybavení v podobě žebřin nebo baskebalových košů. Obnovené bude také lajnování na podlaze i vestavěné skříně. V šatnách navíc budou nově vybudovány dva sprchové kouty.

Celkové náklady dosahují 1,08 milionu s tím, že dotace z Ministerstva pro místní rozvoj pokryje 580 tisíc. „Jsme moc rádi, že se tyto více než 100 let staré prostory dočkají rekonstrukce. Bude to taková třešnička na dortu kompletní rekonstrukce budovy školy,“ komentoval ředitel školy Aleš Trpišovský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Chrastava

Štítky Chrastava, Liberecko, tělocvična, škola, rekonstrukce, dotace, Michael Canov, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Základce ve Školní ulici schází už jen rekonstrukce tělocvičny, začít by měla v srpnu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.