Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pondělí 25. listopadu 2024  |  Svátek má Kateřina
Bez reklam

Vypečené houstičky od studentů frýdlantské lesárny. Pečivo získalo titul Regionální potravina

Na 11. ročníku soutěže Regionální potravina Libereckého kraje se Střední škole hospodářské a lesnické podařilo zabodovat v kategorii pekařské výrobky.

Ocenění se dočkaly učňovské housky. „Soutěže se letos zúčastnilo 24 výrobců s celkem 81 produkty,“ uvedla mluvčí Frýdlantu Martina Petrášková.

Pro získání titulu musely učňovské housky splnit kritéria. „Přihlášený výrobek musí být vyroben v regionu, podíl místních surovin musí tvořit minimálně 70 % a základním předpokladem úspěchu je vynikající kvalita. To všechno učňovské housky splnily,“ komentovala Petrášková.

Přihlášené výrobky posuzovala komise, kterou tvořili zástupci Ministerstva zemědělství, Krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Frýdlant

Štítky housky, Frýdlant, Liberecko, houska, Liberecký kraj, Ministerstvo zemědělství České republiky, Státní zemědělský intervenční fond, Státní potravinářská inspekce, Státní veterinární správa České republiky, Agrární komora České republiky, Potravinářská komo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivan Bubeníček

Až na to, že ve Frýdlantu je zemědělská a lesnická škola, tak pozitivní zpráva

Středa, 15. července 2020, 11:29Odpovědět

Vypečené houstičky od studentů frýdlantské lesárny. Pečivo získalo titul Regionální potravina  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.