Na 11. ročníku soutěže Regionální potravina Libereckého kraje se Střední škole hospodářské a lesnické podařilo zabodovat v kategorii pekařské výrobky.
Ocenění se dočkaly učňovské housky. „Soutěže se letos zúčastnilo 24 výrobců s celkem 81 produkty,“ uvedla mluvčí Frýdlantu Martina Petrášková.
Pro získání titulu musely učňovské housky splnit kritéria. „Přihlášený výrobek musí být vyroben v regionu, podíl místních surovin musí tvořit minimálně 70 % a základním předpokladem úspěchu je vynikající kvalita. To všechno učňovské housky splnily,“ komentovala Petrášková.
Přihlášené výrobky posuzovala komise, kterou tvořili zástupci Ministerstva zemědělství, Krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
Až na to, že ve Frýdlantu je zemědělská a lesnická škola, tak pozitivní zpráva