Aktuálně

Vypečené houstičky od studentů frýdlantské lesárny. Pečivo získalo titul Regionální potravina

Autoři | Foto město Frýdlant

Na 11. ročníku soutěže Regionální potravina Libereckého kraje se Střední škole hospodářské a lesnické podařilo zabodovat v kategorii pekařské výrobky.

Ocenění se dočkaly učňovské housky. „Soutěže se letos zúčastnilo 24 výrobců s celkem 81 produkty,“ uvedla mluvčí Frýdlantu Martina Petrášková.

Pro získání titulu musely učňovské housky splnit kritéria. „Přihlášený výrobek musí být vyroben v regionu, podíl místních surovin musí tvořit minimálně 70 % a základním předpokladem úspěchu je vynikající kvalita. To všechno učňovské housky splnily,“ komentovala Petrášková.

Přihlášené výrobky posuzovala komise, kterou tvořili zástupci Ministerstva zemědělství, Krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.

Štítky housky, Frýdlant, Liberecko, houska, Liberecký kraj, Ministerstvo zemědělství České republiky, Státní zemědělský intervenční fond, Státní potravinářská inspekce, Státní veterinární správa České republiky, Agrární komora České republiky, Potravinářská komo

Komentáře

Ivan Bubeníček

Až na to, že ve Frýdlantu je zemědělská a lesnická škola, tak pozitivní zpráva

Středa, 15. července 2020, 11:29Odpovědět

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.