Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Chtěl provozovat na Soukeňáku kebab, ale dostal výpověď. Podnikatel chce hnát Liberec k soudu

Shreif Hassan podniká v České republice už 9 let. Během té doby se mu podle vlastních slov podařilo úspěšně otevřít několik poboček Pyramida Kebabu. Další chtěl mít na Soukenném náměstí. Pustil se do rekonstruování, pak ale dostal do libereckého magistrátu výpověď. Spor s městem nejspíš skončí u soudu.

Podle Egypťana Shreifa Hassana se mu v roce 2017, když se mu podařilo s městem vyjednat pronájem objektu na Soukenném náměstí, splnil sen. Okamžitě se pustil do rekonstrukce. „Před získáním klíčů od stánku byl objekt ve velmi nepříznivém stavu a obecně celé okolí,“ vypráví Shreif.

Bylo tak prý nutné zrekonstruovat kompletně celý interiér. „Součástí rekonstrukce byly nové obklady, instalatérství, toalety, umyvadla, elektřina a podobně,“ vyjmenovává podnikatel. Po celou dobu údajně proměnu stánku sledoval projektant udělený městem Liberec, který měl potvrdit, že celá rekonstrukce proběhla v pořádku.

Jenže pak dostal Shreif Hassan od města neočekávanou výpověď. Nyní žádá nejen omluvu, ale chce podle svého sdělení naší redakci po městě i vymáhat peníze, které do rekonstrukce investoval. Má se jednat o částku okolo půl milionu korun.

Redakce Drbny se obrátila i na město Liberec s otázkami, zda město opravdu objekt pronajalo, byla zde pod dozorem projektanta z magistrátu Liberec prováděna rekonstrukce a zda následně obdržel od města výpověď. Na to reagoval Jan Král, referent oddělení tiskového a vnějších vztahů slovy: „Informace nejsou pravdivé. Z důvodu, že je toto v řešení, tak žádné bližší informace nebudeme poskytovat.

Dle dokumentu zaslaného městem Liberec Shreifu Hassanovi, který poskytl redakci, neprobíhala rekonstrukce za dohledu projektanta, ale statika. Ten byl podnikateli doporučen, nicméně se nejednalo o zaměstnance města a ani nebyl s městem v jiném pracovním vztahu. Zároveň dokument upozorňuje na některé nesrovnalosti ve fakturách včetně toho, že město nemůže akceptovat náklady na pořízení reklamních ploch a polepů, jelikož tyto náklady „Nemají spojitost s objektem nájmu a neslouží k technickému zhodnocení objektu,“ stojí v dokumentu.

Celý spor tak nejspíše budou muset vyřešit až právníci.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Soukenné, kebab, Liberec, Liberecký, výpověď, rekonstrukce, Česko, Jan Král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Stránský

Možná už chápu proč dostal tu výpověď. Vzhled té prodejny je šílený a do centra se nehodí.. A za druhý, těch co tady v Liberci nabízí kebab je už dost. Bez tak mě přijde že ten válec masa kupují u jednoho výrobce..

Pátek, 24. července 2020, 14:39Odpovědět

Chtěl provozovat na Soukeňáku kebab, ale dostal výpověď. Podnikatel chce hnát Liberec k soudu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.