Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Z místa plného bezdomovců a narkomanů u liberecké zoo je nový park

V rámci výstavby Rezidence Park Masarykova (RPM) vznikl v Liberci zcela nový park. Veřejnosti se poprvé otevře v úterý v deset hodin.

O místo, na kterém vyrostla RPM se dlouhé roky nikdo nestaral. Přes deset let se na místě scházeli bezdomovci, narkomani, hromadily se zde odpadky a černé skládky. Teď zde kromě nových domů vyrostl i park.

Podle dendrologického průzkumu bylo toto místo před začátkem stavby pro případné návštěvníky nebezpečné. Nyní se ale proměnilo v upravené údolí Jizerského potoka. V rámci rekultivace se mimo jiné vrátila část koryta potoka do přírodní podoby. „Město Liberec během srpna převzalo park o rozloze 15 000 metrů čtverečních za symbolických deset tisíc korun,“ uvedla mluvčí města Jana Kodymová.

Podle znaleckého posudku musely úpravy vyjít na přibližně 38 milionů korun. „Vybudovali jsme přístupovou komunikaci, zrekonstruovali část parkoviště, vyměnili oplocení městských pozemků a instalovali veřejné osvětlení,“ komentoval Radek Kotrč odpovědný za tento developerský projekt.

Na místě navíc vznikla nová cesta, která propojuje ulice Vítězná a Masaryková. Podle městského architekta Jiřího Janďourka vnímá město proměnu zdejšího prostředí jako kvalitativní posun z hlediska měkké prostupnosti území podél Jizerského potoka. Park se otevře v úterý 1. září v deset hodin.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky park, Rezidence Park Masarykova, Liberecký, Liberec, potok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z místa plného bezdomovců a narkomanů u liberecké zoo je nový park  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.