Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Kauza kolem mistrovství v lyžování se stále neuzavřela. Opět míří k soudu

Zdá se, že ani po letech není kauza kolem světového šampionátu v klasickém lyžování v Liberci z roku 2009 u konce. Nyní opět míří k soudu, jelikož se sdružení dodavatelských firem odvolalo.

Žalobu sdružení dodavatelských firem, podle které požaduje  po českém lyžařském svazu a městu Liberec 37 milionů korun, již jednou zamítl Obvodní soud pro Prahu 6. Odvoláním se bude v polovině října zabývat Městský soud v Praze.

Podle libereckého primátora považovalo město celou záležitost za již uzavřenou. „Je třeba zmínit, že město stojí nemalé peníze. Dosavadní náklady města na soudní výlohy jsou už ve výši 800 tisíc korun,“ uvedl primátor Jaroslav Zámečník.

POLITICKÁ KORIDA: Deset let od MS v lyžování. Mělo by město pořádat podobné akce?

V únoru uplyne deset let od světového šampionátu v klasickém lyžování v Liberci. Mistrovství skončilo dluhy, trestními oznámeními i soudy, po sportovní stránce ale bylo hodnoceno kladně. Mělo by město usilovat o pořádání dalšího mistrovství a...

Podle primátora nenese Liberec za dluhy po mistrovství zodpovědnost. „Město Liberec neručilo za žádné závazky,“ řekl Zámečník. Zároveň už nepřipadá v úvahu ani mimosoudní vyrovnání, jelikož by se mohlo jednat o neoprávněné nakládání s veřejnými prostředky.

V souvislosti s MS 2009 by měl Liberec také ke konci letošního roku vyplatit 17,2 milionu korun na vratkách a penále za pochybení ve výběrových řízeních na 35 stavebních akcích souvisejících právě se zmíněným šampionátem. „Město se nyní obrátilo na ministryni financí Alenu Schillerovou s žádostí o odpuštění částky,“ řekla mluvčí města Jana Kodymová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberec 2009

Štítky lyžování, soud, Mistrovství světa, Liberecký, Liberec, primátor, Jaroslav Zámečník, Městský soud v Praze, Obvodní soud pro Prahu 6

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Volfík

Ani korunu, ani korunu jim neodpustit! Navíc denně nabíhá penále. Ani to jim neodpustit! A tu bláznivou "naší Katku" zavřít!

Středa, 2. září 2020, 07:39Odpovědět

Kauza kolem mistrovství v lyžování se stále neuzavřela. Opět míří k soudu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.