Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Počet asistentů prevence kriminality se v Liberci zdvojnásobí

Městu Liberec se podařilo ve spolupráci s Agenturou pro sociální začleňování (ASZ) získat celkem 23 milionů korun, které bude moci využít na Asistenty prevence kriminality a Centrum bydlení Liberec.

Díky nově nabytým prostředkům se rozšíří řady asistentů z pěti na deset. „Asistenti se zaměřují mimo jiné i na sociálně vyloučené lokality ve Vesci a Doubí,“ uvedl náměstek primátora Ivan Langr. Asistenti se denně pohybují v ulicích a za dva roky jejich přítomnosti je začala veřejnost přijímat velmi pozitivně.

„Přestože před spuštěním prvního projektu s asistenty panovala určitá skepse, s prvním projektem máme dobrou zkušenost a jsem rád, že se město rozhodlo pro návazný projekt,“ řekl Martin Chochola, poradce ASZ. Dvojnásobný počet asistentů by se mohl v libereckých ulicích objevit už během podzimu. Do tohoto projektu půjde zhruba polovina získaných prostředků.

Druhá část zafinancuje nový projekt s názvem Centrum bydlení Liberec. „Projekt by měl například zjednodušit cestu od podání žádosti k přidělení bytu, dále by měl také oddělit proces podávání žádostí a komunikaci se žadateli od dalšího administrativního zpracování,“ vysvětlil Langr. Tento projekt se zároveň propojí s dalším s názvem Kontaktní sociální práce.

Centrum by mohlo fungovat od ledna 2021. Zaměřovat by se mělo například na Housing First nebo bytovou nouzi. „Hlavním cílem je zabydlovat potřebné a minimalizovat ztrátu bydlení a rizika pro město,“ dodal Chochola.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberecký, sociální projekty, Liberec, projekt, bydlení, Agentura pro sociální začleňování, Ivan Langr, Doubí, prevence kriminality

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet asistentů prevence kriminality se v Liberci zdvojnásobí  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.