Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Frýdlant hledá název pro doposud nepojmenovanou ulici

Aniž by to možná místní vůbec tušili, ve Frýdlantu je jedna doposud nepojmenovaná ulice. Jedná se o ulici spojující Hřbitovní a Holečkovu. Město nyní hledá ideální název a zapojit se může i veřejnost.

Nepojmenovanou ulici, která vede k bývalému Šibeničnímu vršku, nechalo město nedávno vydláždit. „Pracovně jsme tak začali ulici říkat Dlážděná. Ale mohla by mít i jiné jméno,“ uvedla mluvčí města Martina Petrášková.

Zastupitelé přišli již s několika dalšími názvy, ale návrhy mohou posílat i veřejnost. „Mezi návrhy jsou názvy jako Ke Stínadlům, Šibenici, K šibeničnímu vršku, ale také Sportovní nebo Turistická, protože je dost do kopce a vede směrem k lesu a rozhledně,“ komentovala Petrášková.

Není ale vyloučené, že by se nemohla jmenovat úplně jinak. Třeba po nějakém Frýdlanťákovi, který zde žil. „Nesmí však jít o stále žijící osobu,“ dodala mluvčí. Pokud by měl někdo náhodou tip na pojmenování ulice, může ho zaslat na e-mail lwinklerova@gmail.com. Všechny návrhy budou zveřejněny v listopadovém zpravodaji a následně proběhne hlasování.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Frýdlant

Štítky Liberecký, Frýdlant, Kodešova, Šibenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlant hledá název pro doposud nepojmenovanou ulici  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.