Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ve Vesci probíhá kácení aleje, staré javory nahradí nové

Aktuálně probíhá ve sportovním areálu ve Vesci první etapa kácení dožilé aleje. Do konce příštího listopadu by ale měly být již vysázeny nové stromy.

Projekt je rozdělen do dvou etap. V rámci první etapy dojde na kácení v ulici Dlouhá od křižovatky s ulicí K Sportovnímu Areálu k první lávce. „Druhá etapa se dotkne lokality směrem do areálu od první lávky k trafostanici,“ informovala mluvčí města Jana Kodymová.

Kácení probíhá v souladu s rozhodnutím odboru životního prostředí. Podle odborného posudku je hned třináct stromů ve velmi špatném a výrazně narušením zdravotním stavu. Dosud byla kombinace javoru klene a javoru mléče. Odbor životního prostředí vybral jako náhradu 20 javorů,“ řekla Kodymová. Do nové výsadby plánuje město zahrnout pouze jeden druh javoru, aby byla alej kompaktní.

Výsadba by měla proběhnout nejpozději do konce listopadu 2021. Kácení a s tím související činnosti provádějí pracovníci libereckého magistrátu. Během kácení bude část parkoviště využita jako manipulační prostor a přestože komunikace bude nadále průjezdná, je nutné počítat s určitým omezením.Prosíme proto účastníky silničního provozu a návštěvníky areálu o zvýšenou pozornost,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto město Liberec

Štítky kácení, Liberec, Vesec, alej, javor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vesci probíhá kácení aleje, staré javory nahradí nové  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.