Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

K frýdlantskému Hospodáři a Čeledínovi přibude nové pivo, bude nealko

Hospodářská lesnická škola ve Frýdlantu pokřtila letošní v pořadí již třetí várku piva a rozšířila dosavadní chmelnici. Navíc by chtěla vyzkoušet i úplně nový typ chmelového moku, nealko pivo.

Celkem o dvacet nových chmelových kořenáčů se rozšířila současná školní chmelnice. Stejně jako v loňském roce i letos se z tohoto chmelu vytvořila dvě piva, Hospodář a Čeledník, která jsou k prodeji v Zámeckém pivovaru Frýdlant. A podle ředitele školy je o školní pivo stále větší zájem. „Poptávka je ve škole i mezi veřejností obrovská,“ sdělil ředitel Miroslav Kudrna.

První nealkoholické pivo by mohlo vzniknout již příští rok. Vařit by se mělo podle receptury nealkoholického Zera ze Zámeckého pivovaru Frýdlant. O nealko pivo si řekli sami studenti, ochutnat by ho ale mohli třeba i řidiči, kteří si jinak musí před jízdou nechat zajít chuť. „Pivo je opět vynikající. Nealko pak ocení určitě i ti z nás, kteří často řídíme,“ komentoval místostarosta Jiří Stodůlka.

Do příští úrody musí ještě vzniknout název nového piva, o který se postarají žáci. „Uvidíme, co k Hospodáři a Čeledínovi přibude,“ dodal ředitel.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Frýdlant

Štítky Frýdlant, SŠHL, pivo, chmel, Zámecký pivovar Frýdlant, Jiří Stodůlka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K frýdlantskému Hospodáři a Čeledínovi přibude nové pivo, bude nealko  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.