Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Domě seniorů v Liberci na Františkově se nakazilo jedenáct klientů a šest zaměstnanců

V Domě seniorů v Liberci na Františkově se nakazilo koronavirem 11 klientů, dva z nich jsou v nemocnici, řekl ředitel domova Jan Gabriel. Domov na Františkově, v němž žije zhruba 200 seniorů, je největším zařízením svého druhu v Libereckém kraji. Covidem-19 se tam nakazilo také šest zaměstnanců, další jsou v karanténě. Z rozhodnutí ředitele je celý dům v karanténě, až do odvolání nepřijímá ani nové klienty.

„Zřídili jsme infekční oddělení, kde jsou momentálně umístěni pozitivní klienti. Pečují o ně naši zaměstnanci. Průběh nemoci je zatím u těchto klientů lehký, nebo bez příznaků. Na základě smlouvy o klienty navíc pečuje lékařka, která k nim pravidelně dochází. Zatím to zvládáme," doplnil Gabriel. Koronavirus se v domově objevil už na jaře, kdy se nakazila pracovnice přímé péče a dva klienti Domu Bára. U nikoho dalšího se tehdy covid neprokázal.

„K nákaze došlo přes všechna opatření, která jsme provedli. Nakažení jsou ze dvou oddělení Domu Adam, jsou v izolaci. U žádného z klientů v dalších dvou domech se příznaky neobjevily," řekl Gabriel. Testováním podle něj prošli všichni klienti zasaženého domu. „Už před třemi týdny jsme nastavili provoz tak, aby se klienti a zaměstnanci potkávali co nejméně, aby nedocházelo ke styku mezi domy, což se evidentně docela dobře povedlo," dodal ředitel domova.

Autoři | Foto DD Františkov

Štítky koronavirus, sociální, senioři, Liberec, dům, Františkov (Velké Kunětice), COVID-19, domov, Jan Gabriel, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Domě seniorů v Liberci na Františkově se nakazilo jedenáct klientů a šest zaměstnanců  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.