Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lidé bez domova s koronavirem budou ubytováni v libereckém bývalém internátě

Budova bývalého domova mládeže v Zeyerově ulici v Liberci poslouží od listopadu k ubytování lidí bez domova, ale i lidí trvale vykázaných z domova, v případě, že u nich test prokáže koronavirus a bude je třeba umístit do karantény.

V Libereckém kraji bude takové zařízení jediné, je zbytečné, aby jich bylo víc, řekl po jednání Krizového štábu Libereckého kraje na dotaz ČTK liberecký hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj).

Budova patří městu Liberci, které ji zapůjčilo kraji. Ten chce internát přebudovat na školu pro handicapované s kapacitou až 220 žáků. Náklady na projekt se odhadují na 50 až 70 milionů korun. „Teď je budova prázdná, příští rok chceme zahájit rekonstrukci," doplnil hejtman. Objekt teď kraj připraví pro ubytování bezdomovců. Kapacitně by podle Půty měla pro tyto potřeby stačit.

Bývalý internát stojí v zahradě nad fotbalovým stadionem U Nisy. Areál postavili na konci 19. století pro chudobinec a starobinec. Od roku 1953 sloužil jako koleje pro studenty liberecké univerzity, později jako internát pro středoškoláky. Liberecký kraj má areál v dlouhodobém pronájmu, od poloviny roku 2017 je ale budova prázdná. Kraj studenty soustředil v sousední budově a další kapacity nepotřebuje.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, sociální, koronavirus, správa, bezdomovci, Liberecký, bezdomovec, Liberecký kraj, Liberec, Martin Půta, Starostové pro Liberecký kraj, COVID-19, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé bez domova s koronavirem budou ubytováni v libereckém bývalém internátě  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.