Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fotka těhulky odstartovala vlnu kritiky na adresu nemocnice. Biatlonistka vysvětlila, jak to celé bylo

Včera se jako blesk začala na facebooku šířit fotografie těhotné ženy v areálu nemocnice, u které probíhalo vyšetření přímo na ulici. Nenávistné komentáře i nadávky směřující na personál nemocnice ale nebyly na místě. Těhotnou je totiž biatlonistka Veronika Vítková, která vysvětlila, že to celé bylo trochu jinak. A šlo tedy vlastně o hoax.

Příspěvek se virálně šířil na mnoha profilem i ve skupinách. Do skupiny Liberečáci ji přidal Jirka B. s komentářem: „Tohle už je moc!!!Liberecká nemocnice – porodnice a vyšetření venku v zimě a na dešti.Chápu že je teď mazec, ale aspoň ten stan tam mohl být.Styďte se,“ napsal a doplnil to o několik naštvaných emotikon.

Pod takovým příspěvkem se samozřejmě okamžitě strhla diskuze a na nemocnici se snesla hromada nenávistných komentářů. Jenže fotografie může působit úplně jinak, než jaká je opravdová realita. Podobně jako když je text vytržen z kontextu.

Těhotnou maminkou na fotce byla biatlonistka Veronika Vítková a ta se rozhodla v příspěvku na sociálních sítích okolnosti fotky vysvětlit a „očistit“ tak nemocnici. „Tohle bude zrejmě od včerejšího dopoledne nejznámější těhubříško Facebooku, nicméně popularitu si rozhodně nepřálo. Pro upřesnění nepříjemné situace pro znalé i neznalé: Ráno jsem se necítila dobře,tak jsme se s mým lékařem domluvili a on mi dohodl “vyšetření” na gynekologii v Krajské nemocnici Liberec,“ uvedla dnes Veronika Vítková.

Tohle bude zrejmě od včerejšího dopoledne nejznámější těhubříško Facebooku, nicméně popularitu si rozhodně nepřálo. Pro...

Zveřejnil(a) Veronika Vítková dne Sobota 31. října 2020

Vyšetření venku si vyžádala nastávající maminka

Šlo o vyšetření na koronavirus a ozvy plodu. „Jelikož jsme nevěděli, zda jsem či nejsem nakažená a v čekárně ambulance bylo plno jiných pacientek. Dohodli jsme se, NA MOJI ŽÁDOST (pro dobro mé i ostatních), že “vyšetření” proběhne nestandartně mimo vnitřní prostory. Bohužel senzace chtiví spoluobčané neváhali a celou akci (cca 5ti minutovou) vyfotili. Aniž by znali veškeré okolnosti. Fotografie ihned začala kolovat po internetu s ošklivými komentáři, házením špíny na libereckou nemocnici a personál gynekologického oddělení. Oni jenom vyhověli MÉMU přání!!! Prosím nevěřte klamným a ošklivým komentářům na KLN!!!“ napsala.

Vysvětlení sdílela i Krajská nemocnice Liberec se slovy: „Pravda je často úplně jiná, než se vám může na první pohled zdát. Protože se na nás včera sesunula vlna kritiky, sdílíme, ač neradi, informace o tom, jak to ve skutečnosti s vyšetřením rodičky bylo. Možná by se ti z vás, kteří nás hejtovali, mohli chytit za nos a ti, kteří podobným senzacechtivým způsobem fotí cizí lidi a zveřejňují je na sociálních sítích by se měli zamyslet nad tím, jak daného člověka poškozují.“

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB/Liberečáci

Štítky Liberecký, KNL, Liberec, Veronika Vítková, hoax, nemocnice, biatlonista, Facebook, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Franz Menoušek

"Fotograf" JB je hloupý a odporný lulan !!!

Sobota, 31. října 2020, 20:37Odpovědět

Fotka těhulky odstartovala vlnu kritiky na adresu nemocnice. Biatlonistka vysvětlila, jak to celé bylo  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.