Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Park, strom, pítko i lavičky. Začala demolice kulatého stánku na Soukeňáku

Včera odstartovala v Liberci na Soukenném náměstí demolice kulatého stánku. Uprostřed, za několik dní již neexistujícího objektu, bude vysazen platan javorolistý.

„Myslím, že tento stánek představuje symbol privatizace veřejného prostoru v 90. letech a tehdejší vztah k veřejnému prostoru,“ uvedl k demolici městský architekt Jiří Janďourek na facebooku kanceláře architektury města (KAM) Liberec.

Podle Janďourka se samozřejmě najdou i lidé, kteří budou tento stánek postrádat. Jistě se najde mnoho obyvatel, kterým tento stánek přirostl k srdci. Já spíše postrádám objekt, který stál opodál a představoval skutečnou architekturu OD JEŠTĚD. P.S. problém tohoto náměstí není jen tento stánek a množství laviček. Musíme se na KAMu přihlásit k odpovědnosti za tento stavební čin,“ dodal architekt.

Nevzhlednému kiosku na Soukenném náměstí se už krátí čas. Dnes firma ASANO na zakázku města zahájila jeho demolici a na jeho místo brzy přijde rozšíření parkových ploch, nový strom, lavičky a pítko.

Zveřejnil(a) Jaroslav Zámečník dne Pondělí 2. listopadu 2020

Podle primátora Jaroslava Zámečníka přibudou na Soukenném náměstí po odstranění stánku parkové plochy, pítko i lavičky. Právě příslib dalších laviček, které propůjčily místu i přezdívku lavičkového náměstí, znepokojuje některé občany. Dle KAM by měly přibýt maximálně tři lavičky kolem stromu a ani ty nejsou zatím jisté. Demolici provádí firma ASANO.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB/Jaroslav Zámečník

Štítky Liberecký, Liberec, Soukenné náměstí, demolice, strom, Jaroslav Zámečník, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Lachman

U nás na malém městě jsme měli kolem náměstí 5 hospod a 4 bufety. Po 89 vše zaniklo. Na peronu vlakového nádraží byla hospoda a3 bufety. Není nic. Hospoda fungovala 150 let.

Středa, 4. listopadu 2020, 09:15Odpovědět

Park, strom, pítko i lavičky. Začala demolice kulatého stánku na Soukeňáku  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.